Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tišina, snima se

Winnetou i Bljedoliki nakon 50 godina opet plivaju u Krki

SAMO ZA HRVATSKO TRZISTE 22.09.2015., Visovac - Film o cuvenom indijanskom poglavici Winnetou snima se na lokaciji nacionalnog parka Krka, gdje je prije vise od 50 godina snimana i prva verzija istoimenog filma. Tada su glumili Piere Brice i Lex Barker, a
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/10
24.09.2015.
u 17:30

Do sutra se snima na tim lokacijama, a potom se ekipa u kojoj sudjeluje i 3000 hrvatskih statista seli dalje prema Zrmanji

Duh Winnetoua, imaginarnog poglavice Apača iz pera njemačkog književnika Karla Maya, i te kako je živ.

Točnije, i 50 godina nakon snimanja deset filmova o njemu, nastalih od 1962. do 1968., djelomice i na području Hrvatske, opet "pliva" u Nacionalnom parku Krka na autohtonim lokacijama iz prošlog stoljeća. Na toj lokaciji snima se do sutra i to na Visovačkom jezeru i u tjesnacu Među gredama, a glumci Nik Xhelilaj koji glumi Winnetoua i Wotan Wilke Möhring koji glumi njegova prijatelja Olda Shatterhanda, poznatog i kao Bljedoliki, profesionalno podnose i ne više tako ugodnu temperaturu Krke u kojoj snimaju i podvodne scene.

Nik, koji u Hrvatskoj boravi već više od mjesec dana, zbog svojeg egzotičnog izgleda na meti je i hrvatskih obožavateljica, a u proteklih nekoliko godina postao je najveća filmska zvijezda u svojoj zemlji Albaniji. Velik uspjeh postigao je s češko-albanskim filmom "Tuga gospođe Snajdrove" koji je bio i njihov kandidat za prestižnu nagradu Oscar.

Snimanje će se nakon Krke nastaviti na lokacijama oko Starigrada, na Paklenici, Tulovim gredama, Rujnu, na Gornjim Jasenicama te u kanjonu Zrmanje. Početak distribucije prvog filma očekuje se 2016. godine, a na filmu će raditi 70 posto domaćih filmskih radnika, oko 40 hrvatskih glumaca i oko 3000 statista. 

>>Prekrasni nacionalni park Krka postao kulisa za snimanje Winnetoua

>>Snima se "Winnetou": U Hrvatskoj smješten raskošan filmski set

Komentara 2

ME
meerkat
08:53 25.09.2015.

Jedva čekam!

LI
liliZG
13:53 25.09.2015.

Ode Igra prijestolja, dođe Winnetou!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije