Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treća sezona

Vraća se najpopularniji oktanski show: Nisu ukinuti, samo su još skuplji nego prije!

Foto: Press Association/Pixsell
14.01.2019.
u 07:00

Najpopularniji oktanski show na svijetu dosad je koštao 5 milijuna dolara po epizodi.

Već ovog petka na Amazon Prime Video vraća se sveto trojstvo – Jeremy Clarkson, James May i Richard Hammond, odnosno The Grand Tour. Prošla je cijela godina otkako smo ih gledali, a podsjetimo bilo je to u sezoni koja je doista proslavila Matu Rimca i njegov automobil Concept_One. Učinio je to Richard Hammond survavši ga niz padinu nakon promašene krivine, a pritom je uspio preživjeti.

Trojac koji automobile uspješno predstavlja u formi svojevrsne slapstick komedije na kotačima vraća se putujući kroz Kolumbiju, Mongoliju, Kinu, Švedsku, Škotsku, Azerbajdžan, Gruziju te SAD odnosno Detroit. U prvoj epizodi vidjet ćemo ponovno opake zvijeri – Dodge Challenger SRT Demon, Hennessey Exorcist Camaro ZL1, Ford Mustang RTR, McLaren Sennu. Kasnije će na red doći i automobili poput Alpine A110, zatim je tu nova Chevrolet Corvette ZR-1 pa i kineski Hongqi L5, uz sve ostalo. Bit će, dakako, i poznatih osoba, no posljednji put.

Naime, prava novost oko najpopularnije automobilske emisije dolazi u četvrtoj sezoni na Amazonu. A ona glasi – nema više šatora! Očito je, naime, kako su pregovori Amazona i sjajnog voditeljskog trojca bili dosta intrigantni te je dulja pauza u emitiranju rezultirala glasinama i o mogućem neprodužavanju ugovora, a na kraju ipak završila, kako se često ističe, i neograničenim brojem sezona. K tome, kako se trojac voli pohvaliti, povećan im je i budžet te je on sada takav ‘da će im pozavidjeti i Marvel’. A do sada je bio pet milijuna dolara po epizodi! No sve s razlogom. Sa šatorom nestaju i poznate osobe, razgovori s njima i kružne utrke po Eboladromeu. Razlog je taj što se format nakon 17 sezona, kao i Top Gear uostalom, potrošio pa će se četvrta sezona sastojati samo od reportaža s terena.

Kako su potvrdili Clarkson i May u intervjuima i medijskim istupima, dijelovi iz studija bili su najmanje gledani, nisu imali izgleda u odnosu na snimke s terena koje su, uostalom, i zaštitni znak serijala još iz doba kad je trajao na BBC-u. Priznajmo, svi fanovi trojac ponajviše pamte po reportažama, a ne po studiju i izjavama gostiju, pa bio to i Anthony Joshua kojega smo, recimo, gledali prošle sezone, ili čak David Hasselhoff. – Odbacili smo goste jer nisu bili toliko popularni. A i shvatili smo da možemo potrošiti više vremena na filmove ako ih se riješimo. I tako su oni otišli u povijest, rekao je May. Znači, nakon što se odvrti treća sezona koju ćemo upravo početi gledati u petak, slijedi četvrta koja će se sastojati samo od specijala s terena.

Dosta novosti bit će već u novoj, trećoj, sezoni, jer, kako je May najavio u svojem intervjuu za kanadski wheels.ca, bit će čak tri specijala umjesto jednog. A gotovo u isto vrijeme na tržištu se pojavila i igra The Grand Tour u kojoj i sami možete isprobati automobile koje vozi veliki 
trojac.

Pogledajte i koji su poznati glumci i voditelji umrli na snimanju. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar maxist
maxist
18:11 14.01.2019.

skupo..........a oni demodirani ---------

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije