Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Voditeljica Tatjana Jurić posjetila drevni Egipat

Riječju – organizirani kaos, opisala je Tatjana svoj doživljaj egipatske metropole.
09. travnja 2010. u 11:57 2 komentara 8 prikaza
Tatjana Juric
Pogledajte galeriju 1/3

Kad su zagonetke u pitanju, voditeljica RTL-ova Exkluziva Tatjana Jurić ne može im odoljeti, osobito onima koje skrivaju drevne egipatske piramide.

– Otkad znam za sebe, sanjam dan kad ću dotaknuti piramide i stati na egipatsko tlo. Na kraju sam trebala obići pola svijeta da bih napokon u društvu najbolje prijateljice Irene ispunila veliku želju i posjetila tu drevnu zemlju – priznala je Tatjana koju je život u egipatskom glavnom gradu istodobno oduševio i šokirao.

– Kairo je grad s gotovo 20 milijuna stanovnika, toliko je prenapučen da nekoliko tisuća ljudi živi na groblju, a taj dio naziva se Mrtvi grad. Vidite grobnicu iz koje viri satelitska antena. Semafori uopće ne postoje, sve je sivo od smoga i onečišćenja. Riječju – organizirani kaos, opisala je Tatjana svoj doživljaj egipatske metropole te dodala kako je postala pravi stručnjak u cjenkanju nakon druženja s tamošnjim trgovcima. Njih je, pak, zbog svijetle puti i kose posebno zanimala Tatjanina prijateljica Irena.

– Za Irenu su nudili deset deva, ja sam im bila posve nezanimljiva, na mene nisu ni trepnuli. Tamnopute žene crne kose, kakve su Egipćanke, nisu im egzotične i privlačne – otkrila nam je voditeljica RTL Televizije.

Osim razgledavanja egipatskih znamenitosti, od kojih joj se posebno svidjela džamija Muhameda Alija, s čijeg se vrha vidi cijeli Kairo, Tatjana je uživala i u drugim ljepotama te zemlje – suncu, moru i ronjenju u poznatom nacionalnom parku Ras Mohamed.

SVEMOĆ UDBE
Bivši agent Udbe progovorio za Večernji: Priče o službi nisu mit, znam tko danas drma Hrvatskom
A1 Hrvatska
ČINE PRAVU STVAR
Oni su dokaz da je Solidarno naše Novo Normalno
  • Avatar commentator
    commentator:

    I ja sam \"posjetio drevni Egipat\" pa šta onda?

  • Avatar commentator
    commentator:

    Članak gore prića o površnom doživljaju bilokojeg aranžmanskog turiste, pa i \"tajanstveni\" grad mrtvih, s time je upoznat svaki turista. Nema priče o nočnim posjetama ostacima drevnih hramova koji kad podignete pogled iz dvorana sa stupovima, prema nebu i osjetite ... prikaži još! odnos arhitekture i svemira sa sazvježđima koji se nalaze kao strop nad tim dvoranama, i osječaj gotovo fizičkog pritiska i dilatacije tjela dok prolazite kroz dvoranu hypostila u Karnaku, o razgovoru s lokalnim ljudima koji govore kako i spavaju u tim ostacima hramova, gdje su posjete u dolini kraljeva, gdje je muzej u Kairu? ali spomenute su - pyramide, jel mladojka ušla u piramidu? Do vrha? Moram priznat da sam doš\'o samo do pola pa se vratio, bilo je preklaustrofobicno. Jel bila posjeta prekrasnom hramu kraljice?