Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Vlatka Pokos: Alka je sramotna, a Snježana Mehun nema fakultet

Ivana Banfić najavila je tužbu, Alka je Vlatku nazvala psihički nestabilnom zlostavljačicom, a Snježana Mehun pozvala ju je da preispita savjest. Ni Mia Begović nije šutjela.
28. svibnja 2010. u 19:18 58 komentara 820 prikaza
Vlatka Pokos
Foto: Marko Grubišić
Pogledajte galeriju 1/6

Autobiografska knjiga Vlatke Pokos “Život u raju” izlazi tek sredinom lipnja, a već su prvi u javnosti objavljeni odlomci izazvali oštre reakcije zbog sadržaja jer voditeljica otvoreno govori o braku s Josipom Radeljakom te progovara o ljudima koji su tada bili dio njezina života: Miji Begović, Ivani Banfić, Alki Vuici...

– Moja knjiga nije osveta nikome! To je emotivna i topla životna priča i način da nešto kažem o sebi. Onima koji su se prije nego što su je i otvorili u njoj prepoznali, prestrašili se pa reagirali poručujem neka je pročitaju pa onda komentiraju. Knjigu sam napisala sama i sve što je u njoj istinito je – kazala je Vlatka nakon prvih reakcija, među kojima je i najava tužbe Ivane Banfić.

Nisam pisala zlonamjerno

– Nisam napisala sve što znam i nisam bila zlonamjerna. Lavina koja je nastala plod je medijskog senzacionalizma jer nitko zapravo nije vidio što sam i kako napisala... – nastavila je Pokos aludirajući na izjave Snježane Mehun: “Može napisati i da sam transvestit, ne tiče me se. Vlatku poznajem 15 godina i, ako osjetim potrebu da nešto napišem, napisat ću to sama jer sam pismena i, za razliku od nekih, imam fakultet. Neka Vlatka kaže zašto već dugo ne razgovaramo. Ako se to sazna, ne znam hoće li itko u Hrvatskoj više s njom progovoriti i riječ.”

– O Snježani Mehun, koja je na svoje pojavljivanje u mojoj knjizi negativno reagirala, napisala sam puno lijepoga. Upravo zato njezin me komentar posebno iziritirao. Prije svega voljela bih da i meni kaže zbog čega smo prekinule odnos, a potom ću se osvrnuti i na njezinu kritiku moje pismenosti. Ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali koliko znam, Snježana Mehun nije završila fakultet. Uostalom, i da jest, kakvo je mjerilo pismenosti fakultet, u zemlji u kojoj se ispiti i diplome kupuju za svinjske polovice? – rekla je. Posebno ju je razljutila reakcija Alke Vuice koju je, među ostalim, prozvala kao lošu majku. Alka joj je odgovorila da je psihički nestabilna zlostavljačica tuđeg djeteta.

Neugodnosti na sudu

– Alka Vuica mi nikad u životu ništa nije napisala pa, ako netko radi nešto sramotno, onda je to ona – u svakom smislu! O komentarima drugih neću polemizirati, to je u njihovu stilu. Uglavnom, ne bojim se nikoga jer govorim istinu. Mogu me slobodno tužiti, neće meni biti neugodno na sudu, nego njima. Ponavljam, prije nego što se zapjene neka pročitaju knjigu i provjere kontekst napisanog – zaključila je V. Pokos.

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima