Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izdao je četvrti singl

Vlaho: Moja kći Luce najbolje zna hoće li neka pjesma postati istinski hit

Foto: Instagram/riley.loudermilk
1/4
10.10.2019.
u 08:00

Spot za novi singl “Stanford” progovara o putovanjima, a glazbenik je odlučio zasad izdavati samo skladbe na engleskom iako su namijenjene domaćem tržištu.

Jedan od nedvojbeno najdarovitijih i najperspektivnijih glazbenika novije generacije Vlaho Arbulić novim je singlom “Stanford” ponovno pokazao svu raskoš svog talenta. Nakon hitova “Blabla”, “Home” i “Feel it” ovaj singl, četvrti po redu, osim svojom tematikom koja je također priča o putovanju i novim počecima, ilustrira i samo autorovo putovanje u nove glazbene smjerove, pa je Vlaho ovog puta predstavio i country ritmove, ponovno u suradnji s producentom Darkom Dimitrovim.

– Fuzije raznih glazbenih žanrova, adaptacija arhaičnih motiva unutar okvira pop-glazbe te ispreplitanje utjecaja glazbenih idola s mojim vlastitim kantautorskim potpisom sastavni su dijelovi glazbenog puta koji je puno više osobna ekspedicija nego služenje određenom smjeru. Tako je i “Stanford” jedan od mojih pokušaja da implementiram country kulturu i kroz glazbu i video u moderni radio i YouTube format – kazao nam je Vlaho, kojem je najveći uzor glazbenik John Mayer.

Foto: PR

Vlaho u novom spotu glumi dečka sa sela zaljubljenog u djevojku izvan svoje lige koja odlazi na koledž Stanford. Iako je svjestan da je vjerojatno više nikada neće vidjeti, njihova posljednja noć i rastanak donose jedinstvenu kombinaciju strasti i tuge. Stoga je bilo zanimljivo čuti i ima li tu autobiografskih motiva te je li i on sam nekad ljubio djevojku “izvan svoje lige”.

– Pjesma je nastala preuveličavanjem i dramatiziranjem. Doslovno. Uzmeš određeni autobiografski motiv i njegovu esenciju/emociju preslikaš na nešto dramatičniji, više hollywoodski scenarij – otkriva nam Vlaho koji za sebe kaže da je veliki perfekcionist, pa je to i jedan od razloga zašto ne izdaje pjesme tako često.

– Glazba je općenito jako efikasan način praćenja vlastite evolucije. Prošli singl “Feel It” je, primjerice, pjesma koja je bila napisana i producirana još prije osam godina pa sam je tek nedavno izvukao iz ladice i odlučio doraditi. Time sam dobio zanimljivu kombinaciju mladenački naivne tematike s nešto suvremenijim aranžmanom – kaže nam Vlaho koji je napravio svjetsku karijeru kao model, a i magistrirao je na Fakultetu elektronike i računarstva.

– Ne radim direktno u struci, no uz glazbu se bavim privatnim poslom za koji mi svakako neke od vještina i alata dobivenih studijem na FER-u dobro dođu. Uostalom, sam glazbeni miks čista je elektrotehnika – kaže glazbenik kojeg žene obožavaju. No njegovo srce pripada Tatjani Dragović, bivšoj supruzi Gorana Ivaniševića. Par ima petogodišnju kći Luce, koja je Vlahina najveća obožavateljica i prvi filtar u stvaranju pjesama.

– Luce je neizostavna u mom procesu stvaranja. Jako je muzikalna i iskrena. Pokazalo se da je njen prvi dojam o pjesmama najčešće najbolji sud – kaže ponosni tata i dodaje kako nije previše stog otac.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Blag sam unutar strogo postavljenih okvira. Nastojim uvijek biti dosljedan pa često ispadnem nepopustljiv, no dugoročno to smatram pozitivnim – kaže Vlaho. Glazbenik je živio u Americi, stoga ne čudi da pjeva na engleskom. Ipak, zasad su svi njegovi planovi vezani za Hrvatsku.

– Pitaju me često hoću li izdati i neku pjesmu na hrvatskom. Naučio sam da ne treba biti isključiv pa neću reći da je to nemoguće. Postoje pjesme koje sam napisao na hrvatskom i koje još uvijek čekaju svoju namjenu, ali fokusiran sam na ovo što trenutačno radim na engleskom jeziku – veli Vlaho koji često nastupa na raznim društvenim i privatnim događajima pa će ove jeseni biti prilike da ga se vidi uživo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije