Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Partner Tatjane Dragović

Vlaho Arbulić: 'Naša kći Luce naslijedila je moj talent za glazbu'

Vlaho Arbulić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
16.06.2015.
u 15:30

Maneken je u X Factoru izveo kantautorsku pjesmu, a planira izdati i album

Polufinalna večer, ujedno i posljednja emisija uživo glazbenog showa "X Factora Adria" iznjedrila je finaliste. Nastupilo je osmero najboljih kandidata od kojih je izabrano njih šestero – Magdalena Bogić, Iva Ćurić, Highway Trio, Bobi Mojsovski, Amel Ćurić i 9 Control. Natjecanje su napustili Antonio Krištofić te Adnan i Tarik.

Tajnovita posveta

No ono što je zaintrigiralo gledatelje showa u regiji nastup je Vlahe Arbulića. Znamo da se uspješno bavi manekenstvom, a znamo i da je partner Tatjane Dragović s kojom ima devetomjesečnu kćer Lucu. No malo je poznato da se bavi glazbom. I to, prema onom što smo čuli, dosta uspješno. U showu je izveo autorsku pjesmu "Bla Bla". Emisija je bila u znaku pjesama s posvetom, no Vlaho je pristojno odbio otkriti kome je posvećena njegova i tek kratko rekao: – Posvetu držim za sebe.U planu mu je izdati prvi album, ali prethodit će mu nekoliko singlova, a o žanru koji voli i o skladanju kaže:

– Pratim širok spektar većinom stranih glazbenika i u njima pronalazim određenu kvalitetu. No osobno se ne volim svrstavati u određeni žanr. Pjesme koje ću predstavljati stilski će biti obilježene kombinacijama različitih žanrova. Inače, dugo sam se bavio klasičnom gitarom i klasičnim glazbenim obrazovanjem te sam u tom periodu skladao i svoje melodije. Razvoj je tekao polako, a najbitniji aspekt tog razvoja je onaj mentalni uz pomoć kojeg dozrijevamo pa se to očituje u kvalitetnim tekstovima te u konačnici i u samom izlasku na scenu.

Znalac klasične gitare

Zanimljivo je i da je nastupio u Turbo Limach Showu. – Da, istina je, imao sam 12 godina i pjevao "Feel" Robbieja Williamsa – kaže Vlaho uz smijeh i objašnjava zašto se od tada nije prijavljivao u neki show tipa "X Factora": – U takvim showovima testira se samo izvedba. Iskreno, nikad svoje izvođačke sposobnosti nisam smatrao nečim što bih trebao prezentirati izolirano tako da sam se odlučio za postupan kantautorski rad.

Po profesiji je inženjer energetike, a glazba, kaže, dobro korelira s tim.

– Ne koreliraju izravno, ali se super nadopunjuju. Osobno mi širina interesnih sfera doprinosi koncentraciji i motivaciji – kaže Vlaho. Na to je li kći Luce naslijedila dar za glazbu, dodaje:

– Apsolutno. Glazbu smo joj puštali još dok je bila u trbuhu. Sada, kao i tada, s veseljem na nju reagira. Obožava lupati po klaviru i zaspati uz svirku.

>>Dečko Tatjane Dragović oduševio na X Factoru

>>Tatjana Dragović i Vlaho Arbulić spremaju se za daleko putovanje s malenom Luce

Foto: Alcatel

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije