Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loša situacija u glazbi

Vitasović o svojim kolegama: Imali su i 20 tisuća eura honorare, nisu skromni nego su bahati

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/5
31.07.2020.
u 12:20

Pjevač kaže kako je on uvijek svirao za umjerenu cijenu i velike i male koncerte i kaže kako nekim našim zvijezdama nedostaje poniznosti.

Pandemija koronavirusa onemogućila je brojnim zanimanjima da normalno obavljaju svoj posao. Otkako su na snagu stupile posebne epidemiološke mjere, glazbenici ne mogu održavati koncerte, odnosno s popuštanjem određenih mjera zadnjih nekoliko tjedana to im je dopušteno, ali to nisu ni blizu nastupi i koncerti na koje su navikli prije.

Brojni glazbenici upozoravaju kako je ova cijela situacija naštetila glazbenoj industriji i kako oni svojim radom hrane i druge obitelji te nisu ugroženi samo oni kao pjevači, već i tehničari, vozači, tonci i svi ostali u ovoj branši. Alen Vitasović poput Tonyja Cetinskog svojim kolegama skreće pozornost na to kako bi trebali biti malo skromniji i dao je svoje viđenje cijele situacije.

– Osobno nisam uštedio ništa. Iznenadilo me, mislio sam da će kraće trajati. Pet mjeseci posta. Svirao sam uvijek za umjerenu cijenu, svugdje, na velikim i najvećim koncertima. Redovito plaćao prateći bend, razglas, light, prijevoz i još sto stvari. Ulagao u opremu. Pomalo sam se čudio zašto desetak uvijek istih i privilegiranih izvođača, pogotovo iz medija, ima goleme honorare za nastup 15, 20 tisuća eura i više. Sad nemaju gdje svirati zbog ove situacije. Nisu prilagođeni raznim stilovima nastupa. Samo veliki koncerti,arene.. I nisu skromni nego bahati – kaže Vitasović i nastavlja: – Ja, kao i neki moje kolege, mogu nastupati sam na klaviru ili gitari. Duet ili trio unplugged, s bandom ili orkestrom. Za pet ljudi, 20 ljudi, 100, 1000, 10.000... Bez poniženja jer tako radim 40 godina. Nekim "zvijezdama" fali poniznosti i neprilagođeni su. Treba izdržati. Sretan san s malim stvarima. I sa svoje dvoje djece koje sam odgojio "samo" glasom, sviranjem s deset prstiju, radom, školovanjem, ulaganjem. Samo sam to radio 40 godina. Iako je bilo jako teških dana, izdržao sam, pa ću i ovo ako bude zdravlja.

VIDEO: Neven Ciganović nam otkriva je li zaljubljen u Grubnića i na kojim je estetskim operacijama bio

 

Ključne riječi

Komentara 20

K0
K0mentar
12:30 31.07.2020.

Vitasovic opet u sridu,BRAVO!

KR
Kalkulirano riskantan
13:11 31.07.2020.

Bravo legendo, Istarska i Hrvatska! Kad je netko čovjek u punini, zbori kao Alen Vitasović!

DM
Dr.M
13:24 31.07.2020.

Bravo ljudino, i da znaš nemoj da brineš tebe nećemo utjerati na njivu da vidiš krompir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije