Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrada vinku coci

'Tijelo mi drhti, srce mi zebe, primam Porin umjesto tebe'

vinko coce
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/8
16.06.2014.
u 15:34

Pretužna sam, drhtim cijela. Nisam mogla zamisliti da ću primati nagradu za mog pokojnog muža, rekla je Janja Coce

Tijelo mi drhti, srce mi zebe, primam Porin umjesto tebe – započela je dirljiv govor Janja Coce kojoj je danas u Hrvatskom društvu skladatelja u Zagrebu uručen Porin za životno djelo koji je posthumno dobio njezin suprug, hrvatski Pavarotti Vinko Coce.

– Pretužna sam, drhtim cijela. Nisam mogla zamisliti da ću primati nagradu za mog pokojnog muža, nadala sam se da će još dugo biti sa mnom i sa svojom voljenom publikom. Ne mogu vam opisati taj osjećaj, previše je tuge u meni, a opet zahvaljujem onima koji su se sjetili da on zaslužuje ovu nagradu. Porin će mi u kući stajati na vidnom mjestu, da ga svatko vidi jer je Vinko to zaslužio rekla nam je Janja Coce.

I osam mjeseci nakon njegova odlaska, grob trogirskog slavuja obožavatelji i poštovatelji iz cijeloga svijeta svakodnevno zasipaju cvijećem i svijećama.

Jedna gospođa rekla mi je kako je jedan dan odvela turiste iz Njemačke do njegova groba jer su ga silno željeli vidjeti, uvjeriti se da tu doista leži Vinko Coce kaže Janja.

Osim poznatom trogirskom tenoru, posthumni Porini za životno djelo dodijeljeni su i jednom od najvažnijih promotora jazz glazbe u Hrvatskoj Miroslavu Križiću te poznatom aranžeru, pijanistu i glazbenom producentu Krešimiru Oblaku.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

>>Vinko Coce kroz fotografije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije