Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udovica glazbenika

Vesna Dragojević prisjetila se Olivera: 'Uvijek bi mi donosio cvijeće na današnji dan'

Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
1/7
08.03.2021.
u 16:06

Jučer nam je bila godišnjica braka. Kad mi je suprug bio živ, on mi je na današnji dan uvijek donosio cvijeće. Eto, da mi niste rekli, ne bih se ni sjetila da je danas Dan žena. Ipak, jako mi je lijepo vidjeti muškarce koji gradom hodaju s ružama za svoje žene, mislim da je to jako lijepa gesta. Za mene je Dan žena puno važniji nego Dan zaljubljenih, kazala je Vesna Dragojević

Vesna Dragojević, udovica legendarnog glazbenika Olivera Dragojevića otkrila je da za nju Dan žena dan kao i svaki drugi. No, prisjetila se pokojnog supruga jer bi jučer slavili obljetnicu.

- Jučer nam je bila godišnjica braka. Kad mi je suprug bio živ, on mi je na današnji dan uvijek donosio cvijeće. Eto, da mi niste rekli, ne bih se ni sjetila da je danas Dan žena. Ipak, jako mi je lijepo vidjeti muškarce koji gradom hodaju s ružama za svoje žene, mislim da je to jako lijepa gesta. Za mene je Dan žena puno važniji nego Dan zaljubljenih, kazala je za Story.

Podsjetimo, njihova desetljećima duga ljubavna priča započela je 13. svibnja 1973. godine, a to je dan koji je zauvijek Oliveru ostao jedan od najljepših.

1/25

-  Sam sebi rekao sam kako je dosta samoće, mladenačkog ludovanja i onda sam je upoznao kad mi je bilo 26 godina, a njoj 19. Upoznao sam je na Stradunu, prošla je kraj mene, imala je crno-crvenu kosu, dugu i valovitu. I samo je prošla. Okrenuo sam se, a i ona se okrenula u isto vrijeme. Onda sam se raspitivao tko je ona. Postojalo je sastajalište u Gradskoj kavani, tamo sam ispitivao ljude koji je poznaju tko je ona i kako se zove. Sve su mi objasnili i jedan od njih bio je posrednik, dogovorili smo sastanak. Našli smo se upravo u Gradskoj kavani jednoga jutra. Je li to bio spoj ili kava, ne znam. I tako smo tamo sjeli i dogovorili se da se vidimo i to popodne. Bili smo u jednom parku, od glavne pošte gore prema Boninovu i tamo smo sjedili možda sat, dva... Tu smo se nekako dogovorili za vezu. Nije bilo predbračnog ugovora, nije bilo ničega”, opisao je Oliver u jednom intervjuu. Godinu dana kasnije mladi par izmijenio je bračne zavjete u Oliverovu splitskom domu, pred deset uzvanika.

- Otac, mater, brat, njegova cura, žena, ja i dva, tri prijatelja. Ma bilo nam je super. Jedan je donio vino, moj stari je išao po meso, ja sam organizirao nekakvu tortu. Digli su kredit i moji i njezini, nije bilo love, nije bilo ničega. Malo smo zapivali, pojeli i družili se neko vrijeme, a navečer smo išli u hotel Marjan u jedan bar gdje je bio program. Tamo smo svi zaspali u foteljama, bili smo toliko umorni od cjelodnevnog slavlja”, prisjetio se umjetnik, a sreći mladih supružnika nije bilo kraja kada su dobili sina Dina, a te 1978. blizance Damira i Davora.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije