Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći…Aki”

Veliki foto izvještaj! Pogledajte spektakl u pulskoj Areni na koncertu posvećenom Akiju Rahimovskom

Parni valjak priredio spektakl u prepunoj pulskoj Areni
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/14
26.06.2022.
u 09:55

Koncert je ovo koji se s nestrpljenjem iščekivao, jer predstavlja još jedan emotivan susret Valjka i publike

Više od osam tisuća ljudi u pulskoj je Areni sinoć nizalo nezaboravne skladbe "Parnog valjka" na koncertu u čast prerano preminulom pjevaču grupe Akiju Rahimovskom.

Koncert je ovo koji se s nestrpljenjem iščekivao, jer predstavlja još jedan emotivan susret Valjka i publike. Nakon jedinstvene izvedbe u zagrebačkoj Areni krajem ožujka ove godine, članovi benda još su jednom na pozornici okupili glazbene prijatelje i goste te održali koncert ispunjen svojim bezvremenskim klasicima kojima su ispunili živote svih generacija, a svoje pjesme zajedno s publikom posvetiti jednom od najvećih rock pjevača naših prostora.

Članovi benda Parni valjak koncert su započeli sa svojim Akijem, pjesmom "Za malo nježnosti", tijekom koje se mogao čuti njegov glas, dok su članovi benda svirali instrumentalni dio. Po završetku, publici se kratko obratio Husein Hasanefendić Hus, pozvao na slavlje života kakav je malo tko imao i započeo  pjesmu "Zastave", koju je otpjevao uz snažnu podršku publike.

Bendu su se zatim na pozornici počeli pridruživati njihovi glazbeni gosti i prijatelji - kao prvi gost večeri pred publiku je stao Kiki Rahimovski i na oduševljenje prepune Arene izveo pjesmu "Zagreb ima isti pozivni", a kasnije i "Gledam je dok spava" te "Kada me dotakne".

Kao i u Zagrebu, svoj doprinos koncertu ponovno su dali Pero Galić, frontmen Opće opasnosti, kroz izvedbu pjesama "Prolazi sve" i "Ugasi me", Massimo u "Samo da znaš" i "Pusti nek traje", Neno Belan u "Moja je pjesma lagana", "Neda" i "Uhvati ritam", Nermin Puškar u "Vrijeme", "Otkud ti pravo", "Opet se smijem", a zatim i u završnoj "Sve još miriše na nju", Filip Rudan u "Stranica dnevnik", "Ostani s njim", "Dođi", "Ljubavna" i "A gdje je ljubav", Noa Rupčić u "Dok je tebe" i "U prolazu", a kao nova gošća na ovom se koncertu bendu pridružila perspektivna kantautorica Lu Jakelić, u pjesmama "Nemirno more" i "Vrijeme ljubavi".

Bend je Pulu za ovu koncertnu priču izabrao s razlogom - grad je to u kojem Akija pamte po velikodušnom humanitarnom radu te gdje je nagrađen i Poveljom počasnog građanina. Kako je ranije izjavio i Husein Hasanefendić Hus, bend nakon ovoga neće više raditi ovakav koncert: “Odmorit ćemo, sabrati se, vidjeti reakcije publike i donijeti odluke što i kako dalje”.

 


Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije