Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBAV PARA ILINČIĆ-KOVAČ

Već nakon prvog susreta znali smo da to neće biti samo avantura

Dražen Ilinčić i suprug Alen Kovač
Foto: Robert Gašpert
1/4
16.02.2017.
u 08:55

Televizijski novinar i njegov dugogodišnji životni partner čuvaju i njeguju svoju dugogodišnju ljubav koja je ogoljena od ega i suprotna ustaljenima

Na tragu posebne ljubavne priče Story je uoči Valentinova posjetio dom 54-godišnjeg Dražena Ilinčića i njegova 17 godina mlađeg životnog partnera Alena Kovača. Televizijski novinar odmah je priznao kako nije baš lud za Danom zaljubljenih jer mu ideološki ne odgovaraju vrijednosti koje taj “praznik” promiče.

– Bunim se protiv hollywoodske industrije ljubavi koja promiče specifičan pogled na svijet. Taj koncept graniči s bajkom. Smatram da je stvarni život nešto drugo i negdje drugdje – objašnjava Dražen, koji vjeruje u ljubav i točno zna kako ona treba izgledati.

Osam godina ljubavi

– Prava veza i ljubav prije svega su povjerenje i iskrenost. Ako to čovjek nema, onda nema ništa. To je srž odnosa. Većina današnjih veza i brakova puna je sumnji, mi smo se od toga odmaknuli – kaže Dražen, koji svoju ljubavnu priču živi već gotovo osam godina.

Alena je upoznao preko portala za dejting gdje je Dražen imao fotografiju i jasno izrečenu seksualnu orijentaciju, kao i Alen. U to doba to nije bio čest slučaj pa su upravo Draženova izravnost i hrabrost privukli Alena. Već nakon prvog susreta moglo se naslutiti da to neće biti prolazna avantura.

– Nakon prvog susreta uslijedio je drugi, treći se pretvorio u deset dana, a na četvrtom smo počeli zajedno živjeti. Sjećam se trenutka kada sam se zatekao kako kupujem posteljinu za naš dom. Pomislio sam: Bože, što ja to radim? Ženim se? Sjetio sam se da to homoseksualci u Hrvatskoj ne mogu, i ne sluteći kako će se vremena brzo promijeniti – smijući se ispričao je Dražen. Nakon šest godina veze 27. lipnja 2015. sklopili su životno partnerstvo.

– Alen me isprosio, a ja sam pristao – kaže Dražen, a Alen objašnjava što se time promijenilo.

– Što ako se nekome od nas nešto dogodi? Kako ćemo dokazati vezu? Mi smo sada obitelj, zajednica, ipak je to drukčije – tvrdi Alen i dodaje da je ozakonjenje odnosa neupitno obogatilo njihovu vezu. Dražen kaže da se često zna zateći u društvu u kojem samo on živi u zakonski reguliranom odnosu.

– Volim se šaliti na tu temu. Kada sam na poslu u društvu kolegice koja živi s dečkom, a i druga kolegica živi u izvanbračnoj zajednici... pitam ih, što je ovo?! Jedino sam ja ovdje oženjen? – prepričava HTV-ovac, koji je protiv institucije braka, ali ne i protiv sadržaja. Kaže kako mu se baš sviđa naziv životnog partnerstva, opisuje njihovu zajednicu i odnos. Roditelji su ih podržali pri ozakonjenju ljubavi, kao i kolege i prijatelji.

Puna podrška

– Alenovi su roditelji divni, imali smo od početka njihovu podršku. I moja je mama jako voljela Alena, odmah je uvidjela kakva je on osoba. Često smo uživali u zajedničkim nedjeljnim ručkovima – ispričao je Dražen te dodao kako nikada zbog svoje seksualne orijentacije nisu imali problema.

– Nikada nisam doživio nešto neugodno otkako sam se deklarirao kao homoseksualac. Valjda zašto što pozitivno nastupam pa takvu energiju i privlačim – dodao je. Kaže da nikada nisu bili zainteresirani za posvajanje djeteta i nikada se nisu zamišljali u očinskim ulogama. Njihov životni stil uključuje duge šetnje, zajedničke večere i ručkove.

– Volim kuhati i stalno to radim. Alen nije od onih koji će reći da je nešto fino, ali ako pojede i još kaže: “Joj kako je ovo bilo grozno”, onda znam da mu je bilo odlično – objašnjava Dražen. Kad su u posebno romantičnom raspoloženju, obožavaju plesati po cijele noći te večer začiniti omiljenim vinom.

>>Dražen Ilinčić i Alen Kovač: Zasnivanje obitelji slavili smo dva dana

>>Dražen Ilinčić i Alen Kovač sklopili životno partnerstvo

Komentara 27

US
Uman SS
09:48 16.02.2017.

ali fakat..... čemu ovaj članak ??!

RO
robertek
10:15 16.02.2017.

Daj nas ne davite više s ovakvim glupostima, koga briga za ovu dvojicu...

MA
manaslu
10:12 16.02.2017.

Čovječe koja prozirnost dnevnih listova, ne uopće se ne promiče gay populacija....a dobro svemu dođe kraj pa će i ovim izopačenostima kad tad doći kraj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije