Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dirljiv oproštaj

Uz zvuke tamburice pokopan Damir Mihovec Miki

Posljednji ispraćaj Damir Mihovec Miki
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/18
30.09.2015.
u 17:43

Od osnivača Gazdi oprostili su se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, glazbenik Miroslav Škoro te prijatelji i poklonici

Na zagrebačkom groblju Markuševec danas je pokopan Damir Mihovec Miki (52), jedan od najboljih hrvatskih tamburaša, koji je poginuo u subotu ujutro u sudaru automobila na Miroševečkoj cesti u Zagrebu.

Uz njega je pokopana i njegova majka Dragica (77), koja je također poginula u ovoj nesreći.

Od Mihoveca su se oprostili brojni prijatelji, poznanici i poštovatelji, među kojima su bili i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, izbornik nogometne reprezentacije Ante Čačić, Miroslav Škoro te članovi Gazdi, sastava koji je Mihovec osnovao i kojima je bio menadžer punih sedam godina. Na sprovodu je sviralo 300 tamburaša, koji su izveli poznatu “Pjesmu rastanka”, a nekoliko tisuća ljudi na Markuševcu odalo je počast legendarnom primašu.

Mihovec je cijeli život širio tamburašku kulturu pa je tako prije dvije godine osnovao udrugu Tambura Club Zagreb sa željom da odgoji nove naraštaje zagrebačkih tamburaša. Koncertima u Domu sportova tamburašku je glazbu doveo do velikih dvorana te je popularizirao kod onih koji je dotad nisu imali prilike slušat

>>U teškoj prometnoj nesreći u Zagrebu poginuo tamburaš Damir Mihovec - Miki

>>U 40 godina čak je tisuću tamburaša naučio svirati

Komentara 6

Avatar Marijanček
Marijanček
18:11 30.09.2015.

Naš nezaboravni Damir Mihovec Miki i njegova majka Dragica nisu pokopani na groblju Miroševac nego groblje Markuševec . Molim lijepo autora da to ispravi. Neka im je laka Hrvatska gruda!

PK
pkoledic
20:15 30.09.2015.

Groblje u Markuševcu,a ne u Miroševcu

JO
jožica
11:49 01.10.2015.

Izvedba pjesme rastanka bila je fascinantna toliko tamburaša na jednom mjestu samo su znak koliko je Damir Mihovec bio omiljen i cjenjen u društvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije