Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki gubitak

Utučeni suradnici: Bilo je lijepo gledati simbiozu oca i sina Ivande

ivanda
10.11.2012.
u 10:00

– Cijela će ekipa “Ruže vjetrova” doći na ispraćaj. Bio je to izniman čovjek, uvijek spreman pomoći, uvijek odan svom poslu – kaže Žarko Radić, koji je s Nikolom prvu suradnju ostvario baš u RTL-ovoj seriji “Ruža vjetrova”.

Šok i nevjerica zbog smrti 35-godišnjeg redatelja Nikole Ivande i dan poslije jedine su riječi koje mogu opisati reakaciju njegovih suradnika, glumaca i bliskih prijatelja. Posljednje zbogom svi oni izreći će mu u ponedjeljak, u 11:20 sati na zagrebačkom krematoriju Mirogoj.

Radio je neumorno

– Cijela će ekipa “Ruže vjetrova” doći na ispraćaj. Bio je to izniman čovjek, uvijek spreman pomoći, uvijek odan svom poslu – kaže Žarko Radić, koji je s Nikolom prvu suradnju ostvario baš u RTL-ovoj seriji “Ruža vjetrova” na kojoj je sin poznatog redatelja Branke Ivande intenzivno radio posljednjih nekoliko mjeseci.

– U ovakvim trenucim teško se mogu naći pametne riječi. Nikola se nikad nije žalio na bilo kakve bolove, radio je neumorno i 12 sati dnevno – priča Žarko. Njegova oca Branka, kaže, nije smogao snage nazvati. Isto veli i Vlasta Ramljak, glumica koja je s ocem i sinom surađivala na sapunicama “Obični ljudi”, “Ponos Ratkajevih” i “Dolina sunca”.

– S nevjericom sam provjeravala je li istina da nas je Nikola napustio i mada su mi svi potvrdili, odbijala sam povjerovati u to – tužnim glasom rekla je Vlasta.

– Bilo je ugodno gledati simbiozu između Branka i Nikole. Vrlo dobro su se nadopunjavali, jednako su razmišljali. Kad bih na setu sedam dana bio Nikola i nakon njega došao Branko, ne biste ni primijetili razliku – veli Vlasta. Nikola je oduvijek znao što od glumaca, ali i samog sebe, želi.

Drugi šok za obitelj

– Nikoli ste uvijek mogli doći i postavljati pitanja. A on je na svako imao odgovor. Bio je upućen u svaki detalj svog posla – priča glumica.

Redatelj Jakov Sedlar Nikolu je poznavao još od najranije dobi.

– Jako sam dobar prijatelj s Brankom pa sam Nikolu upoznao još kad je bio dijete. Nažalost, nikada nismo surađivali, ali znam koliko je Branko bio ponosan na njega – priča Sedlar.

Nikolina smrt drugi je veliki šok za obitelj Ivandu, a naročito slavnog redatelja Branka. Prije petnaest godina njegova prva supruga Stanka preminula je također iznenada, od moždanog udara.

Još nije službeno potvrđeno od čega je Nikola umro. Kao najvjerojatniji uzrok i dalje ostaje zatajenje srca.

Komentara 2

IS
istinaipravda
10:25 10.11.2012.

tijelo pamti i vraca, ne samo da je radio 12 sati dnevno nego je i jeo 12 sati dnevno.

OB
objektivnidalmatinac
13:44 10.11.2012.

Ogromna šteta, Ruža vjetrova je genijala serija, šteta za tako mladog i nadarenog čovjeka. Iskrena sućut obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije