Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ISTOM LONCU

Uskoro kulinarski show humanitarnog karaktera

01.12.2008.
u 13:02

Zabavni program HTV-a kreće s još jednom emisijom zabavnog sadržaja. Ovoga puta riječ je o novom kulinarskom showu pod nazivom „U istom loncu“.

Kako doznajemo ova kulinarska emisija počet će s emitiranjem u subotu, 6. prosinca, a ljubitelji gastronomije imat će je prilike gledati dva puta tjedno u predvečernjim satima.

O čemu se tu zapravo radi? Riječ je o kulinarskoj emisiji na tragu sve brojnijih natjecanja u kuhanju, no u ovom slučaju između amatera i profesionalaca. Kako kažu s HTV-a, ekipu amatera će svakog tjedna činiti po dva njihova gledatelja, dok će ekipu profesionalaca činiti već renomirani hrvatski kuhari, a neki od njih imaju i staža u raznim televizijskim emisijama kulinarskog sadržaja. Tako će se gledatelji moći pobliže upoznati sa kuharima poput Lidije Kralj, Tomislava Špićeka, Slavka Večerića i Marka Perića. No, vratimo se na sami sadržaj emisije. Dakle, format emisije „U istom loncu“ natjecateljskog je karaktera, a to se natjecanje sastoji u tome da amateri biraju jelo koje se kuha, dok žiri ocjenjuje tko je bio uspješniji.

Žiri će činiti tri člana, a predsjednik i stalni član bit će Zlatko Gall kojem će se kroz emisije priključivati jedna poznata osoba iz svijeta estrade, sporta i znanosti te druga osoba iz svijeta gospodarstva, pa će tako razni domaći proizvođači imati prilike predstaviti svoje proizvode poput domaćeg maslonovog ulja, pršuta, sira, meda, kolača i drugih delikatesa.

Zanimljivo je i napomenuti da će pored kulinarskog natjecanja ovih dvaju parova, treći dio emisije činit i razni inozemni kuhari koji će pripremati jela iz svoje kulture. Tako će već u prvom tjednu emitiranja svoje kuharsko umijeće pokazati vrhunski francuski kuhar Stephan Macchi, a već slijedeći vikend zamjeniti će ga talijanski kuhar Skuhtefano Cosattini, a zatim poljak Robert Slezak.

Pobjednik ovog showa neće ostati kratkih rukava jer će biti nagrađen bonom u vrijednosti od 4 000 kuna, dok će drugo plasirani otići kući sa 2 000 kuna u džepu. Osim što bi emisija trebala biti zabavnog karaktera,uz naravno mnoge praktične savjete iz kulinarskog svijeta, ona je i humanitarnog karaktera. Naime, nagrade koje će u emisijama osvojiti kuhari Špiček, Veček, Kralj i Perić ići se u zajednički fond i biti će podijeljene u humanitarne svrhe.

Svakako je važno napomenuti da će i gledatelji imati priliku osvojiti čak 3 000 kuna i to na način da pošalju u redakciju emisije recept jela koje najradije pripremaju u svojoj obitelji, a najbolji od tih odabrati će HTV-ova ekipa i solidno nagraditi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije