Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glumio u 'Maratoncima'

Umro je slavni Bora Todorović

Bora Todorović
Foto: Youtube
1/3
07.07.2014.
u 10:26

Rođen je u Beogradu 5. studenog 1930. godine, a studirao je glumu s Ljubom Tadićem, Slobodanom Cicom Perovićem i Markom Todorović..

Slavni srpski glumac Bora Todorović (84) umro je jutros u Kliničkom centru Srbije nakon što je posljednjih nekoliko dana bio u kritičnom stanju.

Glumac je doživio moždani udar i pao je u komu, rekli su nedavno izvori iz bolnice.

– Glumac je nedavno bio na operaciji slijepog crijeva, a tijekom oporavka stanje mu se pogoršalo i doživio je moždani udar. Prije operacije glumac se nije žalio na zdravstvene probleme i ništa nije upućivalo na ozbiljne zdravstvene poteškoće, rekao je izvor za Kurir.

Bora je napustio glumu prije godinu dana, a nedavno je postao djed.

Foto: Youtube/South Pasadena Police Department

Rođen je u Beogradu 5. studenog 1930. godine, a studirao je glumu sa Ljubom Tadićem, Slobodanom Cicom Perovićem i Markom Todorović... Njegov prvi kazališni nastup bio je u Beogradskom kazalištu, ali je sa sestrom Mirom Stupicom i njenim tadašnjim suprugom Bojanom Stupicom ubrzo otišao u Zagreb i četiri godine radio na sceni Hrvatskog narodnog kazališta (1957-1961).

Bora Todorović dobitnik je brojnih priznanja i nagrada. Osvojio je Sterijinu nagradu za ulogu u predstavi Maratonci trče počasni krug, nagradu Ćuran za uloge u predstavama Maratonci trče počasni krug, Mrešćenje šarana, Pseće srce, Lari Tompson – tragedija jedne mladosti, nagradu Zoranov brk za ulogu u predstavi Povratak, nagradu Pavle Vujisić za životno delo, Grand prix za ulogu u Profesionalcu u Cannesu…

>>Bora Todorović u komi nakon moždanog udara

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije