Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak legende

Umro je Bob Anderson, čovjek koji je utjelovio Dartha Vadera

anderson
03.01.2012.
u 18:20

Svjetlosnim mačem borio se protiv Marka Hamila, koji je utjelovio Lukea Skywalkera, u nastavcima “Imperij uzvraća udarac” i “Povratak Jedija”.

U 89. godini u zapadnom Sussexu u Londonu umro je Bob Anderson, čije će ime u filmskoj povijesti biti upisano kao ime čovjeka koji se u trilogiji “Ratovi zvijezda” skrivao iza maske Dartha Vadera.

Svjetlosnim mačem borio se protiv Marka Hamila, koji je utjelovio Lukea Skywalkera, u nastavcima “Imperij uzvraća udarac” i “Povratak Jedija”. Ulogom u trilogiji redatelja Georgea Lucasa nije se Bob previše hvalio jer mu je od glume bila važnija karijera mačevaoca. Prije no što se skrio ispod crne maske godinama je uspješno trenirao britansku olimpijsku mačevalačku momčad. Svoje iskustvo i znanje u tom sportu prenio je na brojne hollywoodske zvijezde.

Uz njegovu pomoć mačevati su naučili glumci Sean Connery, Johnny Depp, Orlando Bloom, Charlie Sheen, Kiefer Sutherland i problematična glumica Lindsay Lohan.

Komentara 2

Avatar sultan46
sultan46
19:08 03.01.2012.

Utjelovio ??? Molim vas prevedite tu rijec,,sta vam to znaci....

ST
starwars
21:33 03.01.2012.

Nije posve točna vijest. On nije glumio Dartha Vadera, nego samo nastupao u dvobojima svjetlosnim mačevima. Vadera je glumio bilder David Prowse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije