Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan nakon kćeri

Umrla je američka glumica Debbie Reynolds: 'Željela je biti s Carrie'

Reynolds
Foto: Reuters/PIXSELL
29.12.2016.
u 07:55

Njezin sin Todd Fisher rekao je AP-u da je njegova majka "sada sa Carrie". – Stres zbog sestrine smrti bio je prejak za moju majku – kazao je Fisher

Velika hollywoodska diva Debbie Reynolds (84) umrla je u srijedu u dobi od 84 godine, javili su američki mediji, dan nakon smrti svoje kćeri Carrie Fisher, poznate princeze Leie iz "Ratova zvijezda".

Najpoznatija po ulozi u mjuziklu "Pjevajmo na kiši", Debbie Reynolds hospitalizirana je nekoliko sati ranije u bolnici u Los Angelesu zbog moždanog udara.

– Željela je biti s Carrie – rekao je njezin sin Todd Fisher za časopis Variety. Upravo u dom Todda Fishera na Beverly Hillsu pozvana je hitna pomoć, objavili su službeni izvori. Naime, Debbie je pozlilo dok je s Toddom dogovarala detalje Carriena pogreba.

– Posljednje što mi je rekla je da joj nedostaje Carrie – kazao je Todd.

Reynolds je glumila s muškim zvijezdama poput Gene Kellyja, Franka Sinatre, Tonyja Curtisa i Fred Astairea. Bila je nominirana za Oscara za najbolju glumicu 1964. za mjuzikl  The Unsinkable Molly Brown".

Svoj glumački debi ostvarila je 1950. godine ulogom Helen Kane u filmu "Three Little Words" za koji je bila i nominirana za Zlatni globus. Pravu slavu okusila je dvije godine poslije i to zahvaljujući ulozi u "Pjevajmo na kiši". Do sredine 50-ih postala je jedna od najtraženijih glumica u mjuziklima, a 60-ih je imala i svoj televizijski show. 

Bila je i uspješna poslovna žena i novac je uložila u svoj hotel u Las Vegasu te u plesni studio u Los Angelesu. 

Tri puta se udavala. Prvi suprug joj je bio pop pjevač Eddie Fisher s kojim je dobila dvoje djece, Carrie i Todda. Od Eddieja se rastala 1959. godine kada je saznala da ima aferu s njezinom najboljom prijateljicom Elizabeth Taylor. Ta romansa izazvala je popriličan skandal u Hollywoodu i zbog preljuba Eddie je ostao i bez svog televizijskog showa.

Njezin drugi suprug bio je Harry Karl zbog kojeg je skoro bankrotirala jer joj je nakon razvoda ostavio svoje kockarske dugove. Agent za prodaju nekretnina Richard Hamlett bio je njezin treći suprug i s njim je bila u braku od 1984. do 1996. godine. 

>>Prijatelji i kolege opraštaju se od Carrie Fisher: Bila je brižna, ali i ekscentrična

>>Carrie Fisher i Harrison Ford imali su aferu na snimanju 'Ratova zvijezda'

Ključne riječi

Komentara 1

OX
oxymoron
10:51 29.12.2016.

Velika glumica iz zlatne ere. Majcinska ljubav. Pocivale u miru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije