Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INmusic INovacija

Umjetnici, uredite festivalski prostor na Jarunu

Rasvjeta INmusic festivala
inmusic
30.04.2013.
u 12:20

Mladi umjetnici se pozivaju da svojim radovima pridonesu inovativnom vizualnom identitetu festivala

Početkom svakoga ljeta na pozornicama zagrebačkog INmusic festivala publika ima priliku gledati nastupe nekih od najboljih svjetskih izvođača. No svake se godine predstavljaju i mladi izvođači koje svjetska slava tek čeka. Kako bi što bolje promovirali nove hrvatske glazbenike, ali i talentirane umjetnike koji definitivno imaju što pokazati, INmusic festival organizirao je kulturnu platformu koja će obuhvatiti suvremenu glazbenu, likovnu i kazališno-filmsku scenu.

Natječaj za umjetničko uređenje festivalskog prostora „INovacija“ namijenjen je mladim umjetnicima. Nakon uspješne prošlogodišnje suradnje s umjetnicom Andreom Resner koja je festivalsku lokaciju uredila umjetničkim instalacijama na javnoj rasvjeti, zainteresirani se pozivaju da svojim radovima pridonesu inovativnom vizualnom identitetu festivala. U obzir dolaze svi materijali, a uređivati se mogu svi dijelovi Otoka mladosti. Drveće, staze, livade ili obala uz malo mašte mogu postati prave umjetničke instalacije. Svojim se radovima od 30. travnja do 13. svibnja možete prijaviti putem e-mail adrese inovacija@inmusicfestival.com, a pobjednički radovi bit će odabrani 15. svibnja. Organizacijski tim festivala će uz stručnu pomoć suradnika Saše Šimprage, aktivista i autora cijenjene knjige Zagreb, javni prostor, i Ivane Jelače, kustosice Galerije Močvara i suradnice biroa za suvremenu umjetničku praksu Kontejner, donijeti odluku i odabrati rad čiju će realizaciju omogućiti.

Mladim se autorima putem natječaja pruža prilika da na INmusic festivalu predstave svoje stvaralaštvo širokom spektru mnogobrojne publike. U suradnji s Ožujskim pivom organiziran je natječaj „Zasviraj sa Žujom“ čiji je pobjednik, mladi zagrebački bend Achromatic Attic, nastupio u legendarnom klubu The Assembly u Velikoj Britaniji, a nastupit će i na osmom festivalskom izdanju. Ove se godine u sklopu kulturne platforme na INmusic festivalu organizira i kazališni program. INteatar powered by Splitska banka ugostit će uspješne predstave „CABAres CABArei“ Zijaha Sokolovića te „Münchhausen“ Vilima Matule, a posjetitelje prvog festivalskog dana čeka i tribina s posebnim gostom. Realizacijom ove kulturne platforme INmusic festival integrira lokalnu kulturnu scenu u uspješan međunarodni projekt te sudionike i radove kulturne platforme predstavlja kao specifičnost festivala, Zagreba, ali i Hrvatske kao kulturno-turističke destinacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije