Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dramatičan oproštaj

U2 pred raspadom, no Bono ne želi otići cmizdreći?

U2
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
17.03.2014.
u 14:12

Čini se kako je U2 odlučio otići s "vatrometom" te će napraviti turneju s dramatičnim oproštajem, nakon nezadovoljstva što njihov novi materijal ne ostvaruje uspjeh na koji su navikli

Njihov posljednji singlovi "Ordinary Love" i "Invisible" nisu postigli pretjerano komercijalan uspjeh, a sada su i planovi o novom albumu i turneji odgođeni, a novi datum nije još uvijek određen.

Ako i objave novi album 2015. godine, bit će to za U2 najdulje razdoblje između dva albuma. Sve to podgrijalo je glasine kako će nakon 38 godina na sceni, irski rokeri jednom za svagda ostaviti bend iza sebe.

Čini se kako je U2 odlučio otići s "vatrometom" te će napraviti turneju s dramatičnim oproštajem, a umjesto novog materijala, na koncertima će se svirati najveći hitovi.

- Bono je veoma pod pritiskom. U ovom trenu svaka turneja, mogla bi im biti posljednja - rekao je izvor iz diskografske industrije.

- Jednostavno se više ne prodaju kao nekada, a singlovi prolaze dosta loše na top ljestvicama. Bono ne želi otići cmizdreći. Pojavile su se prilično jasne glasine kako će se spakirati nakon pozdrava - dodao je.

Diskografska kuća Universal trebala je ovog mjeseca započeti s pretprodajom novog albuma koji je bio najavljen za ljeto, no u posljednji tren, ta odluka je pauzirana. Pad popularnosti irskih rokera neugodno ih je iznenadio nakon što su sa posljednjom turnejom 360° zaradili rekordnih 450 milijuna dolara.

- Nikada nisu željeli biti bend koji nastupa, a nema nov materijal. Bono će se radije spakirati, ako dođe do te razine - dodao je izvor.

>>Dvojac iz U2-a Bono i The Edge investirali u Dropbox

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Ključne riječi

Komentara 3

DA
davos24
16:17 17.03.2014.

Pa dobro je i to, 38 godina je odličan i pošten radni vijek.

SV
stjepan v.
17:54 17.03.2014.

samo da dodam od pjevaca preminuo je licki sokol Zdenko Niksic! pokoj mu vjecni, pocivao u miru.

NA
narod1
18:40 17.03.2014.

Bono glazbu odavno tretira kao zabavan hobi s obzirom na to da mu je primaran investicijski biznis zbog kojega je težak preko milijardu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije