Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi kandidat

U 'Superstar' stiže i kantautor kojeg je Grašo iznenadio duetom: 'Možda mi se nakon showa javi'

Foto: RTL
1/4
07.10.2023.
u 19:15

David Balint predstavit će s eu novoj emisiji. Mladi kantautor ima 23 godine i dolazi iz Zagreba, a ima i nekoliko izdanih singlova.

Večeras od 20.15 sati na RTL-u na rasporedu je nova doza talentiranih kandidata glazbenog megaspektakla 'Superstar'. Svi oni stat će na plavu zvijezdu ispred Severine, Nike Turković, Tončija Huljića i Filipa Miletića i svojim glasom pokušati izboriti prolazak dalje, a jedan od njih je i svestrani glazbenik David Balint.

David ima 23 godine i dolazi iz Zagreba, a trenutno kraju privodi studij ranog predškolskog odgoja koji smatra svojim životnim pozivom.

''To je više bio poziv nego odabir. Kroz nekoliko mjeseci završavam fakultet pa ću se zaposliti i krenuti tim putem. Kažu da je to jedan od najljepših poslova na svijetu i apsolutno se slažem... I jednog dana kad ta djeca odrastu, sretan si što si bio dio njihova života'', ističe.

Ovaj talentirani mladić glazbom se počeo baviti još u djetinjstvu, završio je glazbenu školu za gitaru, a sam je naučio svirati i klavir. 

David piše i glazbu i stihove, a inspiraciju pronalazi u svom životu, djetinjstvu: ''Kad me pukne inspiracija, onda to ide glatko!''

Njegov je najveći glazbeni uzor Toše Proeski, a David iza sebe ima i nekoliko izdanih singlova, ali i nove velike glazbene planove koji se ostvaruju:

''Krajem godine izdat ću svoj autorski album, 15 pjesama koje sam sam uglazbio i napisao tekst''.

VEZANI ČLANCI

Inače, David je i ulični svirač koji prolaznike na zagrebačkim ulicama pjesmom prati već pet godina, a svaka pozitivna reakcija, pohvala i osmijeh ono su što ga dodatno motivira i veseli.

''Uvijek kažem ako uspijem barem jednim stihom i jednom pjesmom u cijelom tom repertoaru izazvati emociju barem jedne osobe od tih stotinu ili tisuću koje prođu, ja sam zadovoljan kao glazbenik. S tim se vodim, sitnicama koje mene čine sretnim'', dodaje.

A upravo ga je na jednoj od zagrebačkih ulica krajem prošle godine svojim posjetom iznenadio i Petar Grašo, i to dok je izvodio njegovu pjesmu! 

''Bio je neki jednostavan i uobičajen dan. Odlučio sam zasvirati. Bilo je nekih problema s mjestom na kojem inače sviram, čak sam htio i odustati jer su me pomicali, ali rekao sam, hajde! Skupilo se nešto ljudi, počeo sam svirati po svom repertoaru pjesmu Petra Graše 'Ako te pitaju' i u jednom trenutku on se samo stvorio pokraj mene iz te mase ljudi! Počeo je pjevati sa mnom, prikupilo se još mnogo ljudi. Bila je ta jedna lijepa, ugodna božićna atmosfera, i odlično iskustvo'', prisjeća se pa dodaje, ''Sve se to jako brzo odvilo, dobio sam taj trenutak pjevanja s njim i kasnije zagrljaj, nismo izmijenili previše riječi... Lijepo mi je što se uopće pojavio. Tko zna, možda mi se nakon 'Superstara' javi''.

David smatra da ga jedinstvenim čine njegova emocija i glas, a budući hrvatski superstar, po njegovu bi mišljenju, trebao imati kvalitetan i zanimljiv vokal, stas, i karizmu koju će zamijetiti publika.

''Prijavio sam se prvenstveno iz znatiželje jer nisam dosad nikad sudjelovao u takvom pjevačko-natjecateljskom showu, zbog društva, ali i kako bih vidio kako to sve izgleda iza kamera'', zaključuje ovaj talentirani mladić.

VIDEO KUKU$ za Večernji: 'Sustavno se napravilo uništavanje hrvatske glazbe'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije