Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godišnjica smrti

U spomen na Tošu Proeskog sutra kreće maraton od Nove Gradiške do Kruševa

toše proeski
Foto: Pixsell
1/3
13.10.2016.
u 15:35

U nedjelju je deveta godina otkako je u prometnoj nesreći preminuo makedonski slavuj, a maratonom će mu obožavatelji odati počast

Ovu nedjelju napuniti će se točno devet godina otkako je u prometnoj nesreći poginuo Toše Proeski. Obilježavanje godišnjice smrti makedonskog slavuja počinje sutra u Novoj Gradišci, gdje će u 16.30 sati ispred Tošina spomenika kod dvorane Elektrotehničke i ekonomske škole biti položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Nakon polaganja vijenca, u 17 sati sa stadiona NK Sloga krenut će maraton dug 900 km od Nove Gradiške do Kruševa. Ovogodišnjim maratonom, kao i prethodno održanima sve ove godine, maratonci će odati počast prerano preminulom Toši Proeskom. U subotu će se održati misa u kapelici na Rokovu perivoju u Zagrebu u 11.30 sati. Dan poslije, na samu obljetnicu, kapelica će biti otvorena od 10 do 11 sati za sve one koji će se svojim dolaskom upravo tamo prisjetiti lika i djela omiljenog pjevača. 

Tošine riječi, ‘Ve Sakam Site’ (Sve Vas Volim) i danas, nakon devet godina, pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, a svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je to bilo najpotrebnije.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije