Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2Cellos

"U SAD-u smo popularni poput omiljenih američkih političara"

'Croatian cellists Luka Sulic and Stjepan Hauser, known as 2CELLOS promote the release of their new album, IN2ITION, with a visit and performance at the Empire State Building.'
Foto: 'Bryan Smith'
1/3
03.02.2013.
u 08:34

Naše čeliste potpuno je iznenadio poziv da otvore burzu u New Yorku, dok izvođenje obrade Rihannina hita na vrhu Empire State Buildinga opisuju kao čistu inspiraciju

Potpuna nevjerica obuzela je čeliste Stjepana Hausera i Luku Šulića kad su prošli tjedan dobili čast da otvore burzu u New Yorku, odnosno pritisnu zvono koje označava početak njenoga rada.

– Bilo je fora jer nismo znali zašto smo uopće tamo! Obično burzu otvaraju političke face i uopće nije običaj da to rade glazbenici. Koja scena! Dvojica čelista iz Hrvatske otvaraju burzu pred više od dvjesto milijuna ljudi koji to gledaju na malim ekranima. Uz to, na ekranima iza i ispred nas vidio se omot našeg albuma "IN2ITION" – oduševljeno govore 2Cellos. Dvojica virtuoza stalno posjećuju Veliku Jabuku jer je ondje sjedište njihove diskografske kuće, a za posljednjeg posjeta održali su i nastup na vrhu Empire State Buildinga s kojeg se pruža pogled na cijeli grad. – To je bila čista inspiracija – ističu. Na najvišoj zgradi New Yorka izveli su obradu Rihannina hita "We Found Love". Šulić i Hauser govore da pjesmu nisu obradili zato što je pjeva megapopularna pjevačica, nego zato što se zbog puno elemenata kao rođenih za čelo može savršeno izvesti na njihovu instrumentu.

– Melodija je lijepa i pjevna. I onaj ludi "bridge" u pjesmi je odličan, bas rođen za iživljavanje! Pjesma nam omogućuje da pokažemo sve kvalitete našeg instrumenta, a uz to i natjeramo publiku da zapleše – objašnjavaju. Nakon što su odradili sve poslovne obveze u gradu koji nikada ne spava i, kako kažu, nakrcali se energijom koja pršti iz svakog kutka New Yorka, 2Cellos trenutno se nalaze bliže kući, u Njemačkoj, gdje diljem zemlje gostuju u TV showovima, daju intervjue i osvajaju i naše sjeverne susjede.

Komentara 4

DI
Dupin iz Kupe kod Siska
09:57 03.02.2013.

Vi ste naše dobre vijesti i naš ponos! Volimo Vas!

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
11:27 03.02.2013.

- Prava umjetnost, velika hvala

JP
JPOGACIC
13:31 03.02.2013.

Evo kakvi nas dečki trebaju predstavljati u svijetu! Bravo, bravo, bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije