Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna vijest

U Rimu preminula Catherine Spaak, jedna od najljepših talijanskih glumica, pjevačica i TV voditeljica

Foto: Profimedia
1/5
18.04.2022.
u 10:31

Spaak se proslavila šezdesetih i sedamdesetih godina. Na filmu je debitirala sa samo 15 godina i to ulogom buntovne tinejdžerice u filmu 'Nježne prevare' (Dolci inganni) redatelja Alberta Lattuada.

Catherine Spaak, jedna od najljepših i najpopularnijih glumica na talijanskoj i međunarodnoj filmskoj sceni, pjevačica i TV voditeljica, preminula je u 78. godini života. Spaak je umrla u nedjelju u bolnici u Rimu nakon što se neko vrijeme borila za ozdravljenje. Prije dvije godine dobila je izljev krvi u mozak koji je ostavio traga na njezinom zdravstvenom stanju.

Spaak se proslavila šezdesetih i sedamdesetih godina. Na filmu je debitirala sa samo 15 godina i to ulogom buntovne tinejdžerice u filmu 'Nježne prevare' (Dolci inganni) redatelja Alberta Lattuada. Uloge je ostvarila i u filmovima Pretjecanja (Sorpassi) Dina Risija s Vittoriom Gassmanom i Jeanom-Louisem Trintignantom, ali i u Brancaleoneovoj vojsci (Armata Brancaleone) Marija Monicellija.

Catherine je tijekom godina osvojila i male ekrane. Osamdesetih je bila voditeljica TV programa 'Forum' i prije svega zaštitno lice 'Harema' i 'Carosella', a proslavila se i sudjelovanjem u sapunici 'Un posto al sole', TV seriji 'Un medico in famiglia 8' i zabavnoj emisiji 'Ples sa zvijezdama' 2007. godine.

Foto: profimedia

I njezin privatan život bio je poprilično zanimljiv. Udavala se četiri puta. Prvi put u bračnu luku uplovila je šezdesetih godina s Fabriziom Capuccijem, kojeg je upoznala na snimanju filma 'Luda želja' i s kojim je dobila kćer Sabrinu. Od 1972. do 1979. bila je udana za Johnnyja Dorellija s kojim je dobila još jednog sina Gabrielea. S arhitektom Danieleom Reyem treći je put izmijenila bračne zavjete, a u braku su bili od 1993. do 2010. Tri godine nakon razvoda udala se za Vladimira Tusellija kojeg je napustila 2020. godine, piše Rai News.

Catherine nije bila jedina poznata članica svoje obitelji. Njezin stric Paul-Henri Spaak bio je u više navrata predsjednik belgijske vlade, a zatim i glavni tajnik NATO-a.

VIDEO Princ Harry i Meghan u tajnosti posjetili kraljicu prvi put otkako su napustili kraljevske dužnosti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije