Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niz promjena

U novom ruhu: Vijesti postaju RTL Danas i imaju novog voditelja

RTL (1)
Foto: RTL
1/3
16.10.2010.
u 21:00

Igor Bobić novinarstvom se počeo baviti još u srednjoj školi u Osijeku, a mnogi ga pamte kao novinara “Latinice” i “Meridijana 16” te kao reportera RTL-a

Borba za naklonost gledatelja na komercijalnim televizijama sve je intenzivnija, pa je Informativni program RTL Televizije za jesen pripremio iznenađenje. Od sljedeće nedjelje, 24. listopada, starta redizajnirana središnja informativna emisija pod nazivom “RTL Danas”. Emisija će se prikazivati u istom terminu, u 18.30 sati, a trajat će 35 minuta, deset dulje nego sadašnje Vijesti, a ulogu voditelja-urednika preuzet će zamjenik glavnog urednika Informativnog programa, 33-godišnji Igor Bobić.

– Sretan sam što sam dobio priliku da svojim iskustvom i znanjem pridonesem još boljem pozicioniranju našeg Informativnog programa. RTL Danas nastavit će tradiciju RTL Vijesti, koje su na domaće tržište donijele trendove i postigle velik uspjeh - kaže Igor Bobić koji se novinarstvom počeo baviti još u srednjoj školi kad je kao gimnazijalac bio angažiran na Radio Orahovici. Do diplome na Filozofskom fakultetu u Osijeku 2001. godine nastavio je s novinarskim poslom na Slavonskom radiju, pa na Slavonskoj televiziji. Radio je i na Hrvatskom radiju, te na HTV-u kao reporter u “Latinici”, “Dnevniku”, “Meridijanu 16”, a do prelaska na RTL Televiziju prije šest godine, uređivao je i “Vijesti HTV-a”. Uz petnaestogodišnje novinarsko iskustvo Igor je završio brojne stručne seminare u organizaciji HND-a, BBC-ja te brojnih nevladinih organizacija za edukaciju medija.

– Novinarstvo je jedna od najplemenitijih profesija i ono je moj životni poziv. Posao novinara je da razotkrivaju priče koje drugi žele skriti, da informiraju, ali i educiraju, pridonose razvoju društva u kojem živimo. Ulogu voditelja-urednika RTL-a Danas vidim kao još jednu priliku da svakog dana radim baš to. Život je radostan i tužan pa svaki novi dan donosi i takve vijesti. Vijesti zbog kojih ćemo se zapitati ili se pokrenuti. Upravo život želimo pokazati svakog dana u RTL-u Danas – kaže Bobić, uvjeren da će se novim konceptom još više zadobiti povjerenje publike.

Ključne riječi

Komentara 8

AN
antonio2305
01:53 17.10.2010.

kao u njemackoj RTL heute

Avatar Nazareth
Nazareth
08:32 17.10.2010.

ah,jos nesto novoga!!!!!!!!!!

MA
MagicSerb
00:40 17.10.2010.

Šta ja znam. Nisam oduševljen. Imaju i mnogo bolji kadar za ulogu voditelja kao npr reportera Luku Rukavinu ili onog Ivana Ćorkala, pa i Milan Koštro dolazi u obzir. Ovaj mi je nekako njunjav, blag i flegmatičan za jedan (ozbiljni) informativni program. Sve u svemu, njihove su \"Vijesti\" za mene kao \"stranca\" iz Srbistana bolje, kvalitetnije i sadržajnije od druge dve kockaste televizije dostupne s ove strane Drine: HRT-a i Nove TV. Ako bude smarao, počeću da gledam Novu i šta kaže Andrija Jarak \"s lica mjesta\", hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije