Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vole društvene mreže

U mirovini na fejsu - čavrljaju s prijateljima, pronalaze uloge, 'piju' kavu...

špiro guberina
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
16.03.2014.
u 12:01

Otokar Levaj obnovio je prijateljstva sa školskim kolega koji žive u New Yorku i Vancouveru, a Jasna Malec Utrobičić zahvaljujući fejsu, prije tri godine je doznala za audiciju u seriji “Ruža vjetrova” i dobila ulogu

Trendove moderne tehnologije ne prate samo mlađe generacije, ukorak s internetskim “čudima” su i starije generacije pa od Facebooka nisu mogli pobjeći ni Špiro Guberina, Otokar Levaj, Zdenka Kovačiček...

Klone se rasprava

Šibenski glumac Špiro Guberina prošle godine tako je završio tečaj informatike i sada je pravi maher za društvene mreže.
– Zanimljiv mi je Facebook i Skype, zahvaljujući njima obnovio sam prijateljstva sa školskim kolegama koji žive u New Yorku i Vancouveru – ispričao je nedavno 80-godišnji glumac. Na nagovor sina Marina i glumac Otokar Levaj pridružio se društvenoj mreži. – Sin me nagovorio i moram priznati da mi se ubrzo svidjelo to da preko Facebooka mogu komunicirati s prijateljima koje ne viđam često, umjesto da popijemo kavu, čavrljamo preko interneta – kaže Levaj. Ozbiljne rasprave na svom profilu i Facebooku općenito izbjegava jer se jednom uvukao u raspravu i opekao.

– Pišem samo dosjetke, nekome se svide, a nekome i ne – veli 71-godišnji glumac, a na pitanje kako se na početku snalazio s kompjutorom i internetom, odgovara: – Nije mi to bio nikakav problem. Pa nije baš da sam tako star da se ne znam služiti kompjutorom.

Surfanje internetom dio je svakodnevice i pjevačice Zdenke Kovačiček.

– Posve sam angažirana i aktivna u poslu i trebam biti upućena, što uz internet i uspijevam – objašnjava Zdenka. Uz Facebook profil, ima i svoje dvije internetske stranice.

– Fejs mi služi da svoje prijatelje i publiku obavijestim o novim svirkama, projektima i predstavama – kaže 70-godišnja pjevačica i dodaje kako s prijateljima ipak više uživa razgovarati uz kavu nego preko interneta. Aktivnost na Facebooku 70-godišnjoj glumici Jasni Malec Utrobičić donijela je i ulogu u “Ruži vjetrova”.

Razgovor s publikom

– Preko Facebooka sam dobila ulogu babe Dragice i tako sam lijepo zaokružila karijeru – veli glumica i dodaje: – Obožavam internet, živim u njemu, gledam stare filmove, šećem se po muzejima jer obožavam umjetnost. Facebooku mi je recimo omogućio i da opet budem u kontaktu s kolegama iz Italije gdje sam prije puno godina igrala predstavu “La Ballata di Pulcinella”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije