Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masterchef

U finale idu izrađivač čarapa Davor Šrenga i studentica Nastasja Fišter

masterchef (1)
Foto: Nova TV
1/3
27.03.2011.
u 11:00

– U hranu i kuhinju zaljubila sam se zbog Jamieja Olivera, tzv. Golog kuhara. Ali sam prve korake u kuhanju napravila sama. Prvo jelo bilo mi je pečeno jaje na oko – kroz osmijeh veli Nastasja.

Gledanost showa Masterchef Hrvatska sve je veća, odnosi među kandidatima sve su napetiji, a do kulminacije je došlo prekjučer kad se kulinarski projekt Nove TV sveo na samo 20 kuhara - amatera.

Prema izboru tročlanog žirija, u finale je prošao šaroliki tim najboljih – dipl. inženjer građevine, instruktor sportskog ribolova, hotelijersko-turistički tehničar, trgovkinja, ribar, građevinar, diplomirani informatičar, konobar, studentica, profesionalni vozač, šminkerica, arhitekt, motociklist i proizvođač čarapa.

No, među svima njima kao kuharski biser posebno se istaknula studentica Nastasja Fišter.

– U hranu i kuhinju zaljubila sam se zbog Jamieja Olivera, tzv. Golog kuhara. Ali sam prve korake u kuhanju napravila sama. Prvo jelo bilo mi je pečeno jaje na oko – kroz osmijeh veli Nastasja. Poslije jednostavnog prešla je na kompliciranija jela i “rasturila”, ali su joj kolači ostali nepoznanica. Upravo zbog njih nade polaže u Masterchef gdje će, vjeruje, prstićima naučiti izrađivati mirisne slastice, i nuditi ih u vlastitom restoranu o kojem sanja.

Ništa manji snovi ne stoje ni iza imena Davora Šrenga iz Zagreba. Punih petnaest godina svakodnevno je izrađivao čarape, a sanjao o kuhači. Čim je čuo za hrvatski Masterchef, ispunio je prijavnicu i naoštrio svoja osjetila.

– Samouk sam kuhar i kuham već deset godina. Prva uspomena na kuhanje bila mi je priprema faširanaca od graha, godine 1984. Otad se redovito nalazim iznad štednjaka, a o vlastitom restoranu još uvijek ne sanjarim. Mislim, jesam prije, ali onda sam pročitao Anthonyja Bourdaina i shvatio da biti pravi kuhar znači da moraš pojesti puno, puno žganaca – iskreno će 44-godišnjak.

Na listu prirodnih talenata smjestio se i Bojan Končar. Kuha od djetinjstva, a ozbiljnija jela počeo je raditi nakon vjenčanja. Supruga je kaže kriva za to jer je totalni nespretnjaković pa je Bojan morao preuzeti ru ulogu, odjenuti pregaču i uvježbati tehnike velikih majstora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije