Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokumentarac o pokojnom glazbeniku

U filmu "Manijak" o Dinu Dvorniku govore najbliži, a još se traži tko će ga glumiti

dino dvornik
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/5
23.01.2014.
u 15:52

O Splićaninu će govoriti supruga Danijela, mama Dijana, Nina Badrić, Davor Gobac...

Tog je jutra Dino otišao u trgovinu po kruh i mlijeko i nije ga bilo do osam navečer. Kći Ella i supruga Danijela zabrinuto su se pitale gdje je, što se dogodilo... Napokon su ga pošle tražiti, ali nikako da ga pronađu. Odjednom, netko im je rekao da ga je vidio u igraonici kako igra igrice na PlayStationu. One otiđu tamo i vide ga kako igra igrice. A Dino, čim ih je ugledao, poviče: “Heeej, dođite, morate se upoznati s mojim prijateljima! Ovo je Marko, a ovo Josip. Marko ima pet godina, a Josip četiri.”

Ovo je samo jedna od brojnih priča koje će gledatelji moći čuti u dokumentarcu “Manijak” o Dini Dvorniku, a koja pokazuje koliko je pokojni glazbenik bio jednostavna osoba, da se mogao družiti i s najmlađima i sa starijima.


“Svjestan sam izazova”

Dokumentarac snima redatelj i vlasnik TIPI TV portala Danijel Tipura iz Slavonskog Broda. Ta, a i mnoštvo drugih anegdota, vjerojatno će mnogima biti dovoljan magnet da pogledaju djelo mladog redatelja, koji je do sada snimio na desetke videospotova poznatim izvođačima. “Manijak” će, međutim, biti njegov prvi dokumentarac, u kojemu će kroz priče Elle, Danijele, mame Dijane, Nine Badrić, Davora Gopca, Ramba Amadeusa i drugih koji su se s njim družili otkriti nepoznate zgode iz života pokojnog glazbenika.

Sve je počelo Tipurinim druženjem s Dinovom kćeri Ellom, koju je upoznao tijekom snimanja prvog spota nakon pjevačeve smrti “Iden ća ka i moj ćaća”, u koji su ubačeni videoisječci s legendarnim hrvatskim kraljem funka. Ona mu je tada ispričala mnoge zanimljive priče o svom slavnom i živopisnom ocu, u kojima je odmah prepoznao potencijal za film.

– Mnogi me pitaju znam li uopće o kome radim dokumentarac, jesam li svjestan kakvog sam se posla prihvatio. Jedan njegov frend mi je rekao da sam pravi majstor ako u jednom filmu od sat i pol uspijem prikazati Dinu onakvim kakav je on doista bio – kaže Tipura.

No priča o Dini može se zavrtjeti u milijun smjerova, veoma je zahtjevna i komplicirana, pogotovo kad nema budžeta.

Ipak, Tipura je spremno prihvatio izazov. Scenarij je završen, dobio je potvrdu za intervjue, a Danijelu je već snimio. Još čeka odgovore nekoliko sponzora te jednoga poznatog hrvatskog glumca koji bi u igranim scenama trebao glumiti Dinu. Danijel nikada nje osobno upoznao glazbenu legendu, ali se kroz priče njegovih prijatelja potpuno povezao s njim. Kaže, jasno mu je kako je on funkcionirao i zbog čega je bio ljutit na sustav u koji se nije znao uklopiti i koji ga je na kraju i “pojeo”.


Ide i na festivale

Prema Tipurinim riječima, Dini nikako nije bilo jasno zašto se nije mogao koncentrirati samo na glazbu, nego je morao raditi još tisuću drugih stvari sa strane, pojavljivati se u medijima i biti aktivan na društvenim mrežama da bi bio “in”.

– Ja želim prikazati Dinu kao vedru, pozitivnu i humorističnu osobu, kakva je on doista i bio. Želim film zbog kojeg ćeš otići u kino i nasmijati se. Naravno, moram spomenuti da je i droga bila prisutna u njegovu životu, ali poanta filma nije na tome, nego na humoru – ističe Tipura.

Dokumentarac o Dini najprije će biti prikazan u kinima, pa na televiziji, a nakon što ga prevede na engleski jezik, autor će ga slati i na festivale.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar billybull
billybull
10:31 26.01.2014.

a hoce li biti I anegdota o koristenju droga I alkohola? ili cemo tak vrlo bitan (I odlucujuci) dio dininog zivota "zaboraviti"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije