Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presedan

Tužiteljstvo u Los Angelesu odbilo kazneno goniti Billa Cosbyja

Bill Cosby
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
08.01.2016.
u 07:12

Postoje presedani koji onemogućuju njegov kazneni progon, priopćio je ured okružne tužiteljice Jackie Lacey

Okružna tužiteljica u Los Angelesu odbila je podići optužnicu protiv komičara Billa Cosbyja na temelju tvrdnji dviju žena koje ga optužuju za spolno zlostavljanje u odvojenim slučajevima, jednom iz 1965. i drugom iz 2008., rekli su tužitelji.

Postoje presedani koji onemogućuju njegov kazneni progon, priopćio je ured okružne tužiteljice Jackie Lacey

Ta je odluka uslijedila tjedan dana nakon što je Cosby optužen u Pennsylvaniji za seksualno napastovanje Andree Costand, bivše košarkaške trenerice na sveučilištu Temple u Philadelphiji, nakon što ju je drogirao 2004. godine. To je jedina optužnica koja je protiv njega podignuta iako ga je pedesetak žena u javnosti optuživalo za seksualno napastovanje. 

– Zadovoljni smo što je ured okružne tužiteljice u Los Angelesu u potpunosti i pošteno razmotrio sve činjenice i dokaze i došao do ispravnog zaključka – rekao je Cosbyjev odvjetnički tim.

Bill Cosby, koji je godinama tumačio ulogu idealnog oca u seriji "Cosby Show", niječe sve navode pedesetak žena koje su ga u posljednjih godinu dana optužile da ih je drogirao i spolno zlostavljao. Neki od tih slučajeva dogodili su se u 1960-im i mnogi su već otišli u zastaru. 

>>Supruga Billa Cosbyja mora svjedočiti na sudu protiv muža

>>Bill Cosby tuži sedam svojih tužiteljica zbog klevete

Komentara 3

RT
Rollo.Tomasi
08:06 08.01.2016.

Seksualno zlostavljana 1965. i sad se sjetila prijaviti? Hahahaha, urnebes!

MI
mirr
07:41 08.01.2016.

vampir stari

Avatar @promatrač
@promatrač
08:54 08.01.2016.

Trebalo bi njih optužiti za klevetu. Najvjerojatnije curkama nestalo love pa se hoće malo ogrebati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije