Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Turbofolk je uništio Tomino kraljevstvo: Gdje je razlika između narodnjaka i narodne glazbe?

26.10.2021. u 21:29

Povratak Tome Zdravkovića na javnu scenu filmom “Toma” kao da je iznenadio javnost nepripremljenu na takve comebackove. Osim iznenađenja i rasprava o tome tko su, što su i gdje su danas narodnjaci, nije loše podsjetiti na razlike između onoga što smo nekada nazivali novokomponiranom narodnom muzikom i onoga što se od tada ustoličilo kao prizemni turbofolk. Jer, postoje bitne razlike. S narodnjacima i turbofolkom je čudna situacija, navodno ih nitko ne sluša, ali klubovi su krcati mladeži i stareži, a mnoge svadbe i zabave završe obveznim ritualnim plesom po stolovima, što su demonstrirali i videodokumentima s mobitela dokazali čak i domaći političari konzervativnog i desnog usmjerenja. Svi se zgražaju, a svi uživaju, nevjerojatan je rezultat ove jednadžbe o narodnjacima s još uvijek mnogo nepoznanica.

Komentara 8

NE
Neonacionalist
23:29 26.10.2021.

Ako zelite dozivjeti trenutnu mozdanu smrt onda procitajte bilo koji tekst od ovog lika pod imenom Hrvoje Horvat i ona vam je zagarantira.

DU
Deleted user
05:42 27.10.2021.

Toma Zdravković je esencija turbo folka, najodvratniji mogući, kaFanski, šund i kič.

LO
lonicera
01:07 27.10.2021.

Toma Zdravković je cajka, turbofolk iz Srbije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije