Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival talijanske glazbe

Trojica mladih tenora odnijeli pobjedu na Sanremu

Sanremo
Foto: Youtube Screenshot
1/2
15.02.2015.
u 10:17

Više od 12 milijuna osoba je u prosijeku svih pet večeri festivala bilo uz male ekrane

Trio Il Volo s pjesnom Velika ljubav (Grande amore) pobjednici su ovogodišnjeg 65. festival talijanske glazbe u Sanremu. Na drugom mjestu je Nek s pjesmom Iskaži se ljubavi (Fatti avanti amore), a na trećem Malika Ayane s pjesmom Sada i ovdje (Adesso e qui). Festival je po prvi puta vodio Carlo Conti poznat po vođenju kvizova i zabavnih emisija na državnoj televiziji RAI.

Jednostavnim vođenjem festivala postigao je veliku gledanost na televiziji. Više od 12 milijuna osoba je u prosijeku svih pet večeri festivala bilo uz male ekrane. Il Volo naziv je trija, pobjednika Sanrema, ali će kao pobjednici sudjelovati i na festivalu Eurovision Song Contest 2015. koji se ove godine održava u Beču, pošto je prošle godine pobijedila austrijska pjevačica Conchita Wurst. Na ovogodišnjem Sanremu kao gost nastupila je i Conchita Wurst s novom pjesmom. Dakle trio Il Volo bi trebao nastupiti u Beču. Riječ je o dečkima koji su i kao djeca već pjevali u televizijskim emisijama, pa su ih vični menadžeri spojili u trio. Tenor Piero Barone (22) je sa Sicilije, tenor Ignazio Boschetto (21) rođen u Bologni, ali sicilijanskog podrijetla i bariton Gianluca Ginoble (20) iz regije Abruzzo proslavili su se po svijetu pjevajući na klasičan način, kao operni pjevači.

Premda je kritika bila dosta oštra prema njima, očito je da su osvojili i talijansku publiku. Zapravo podijelili su Italiju na one koji ih hvale i one koji ih se srame. Inače, kao gosti na 65. festivalu talijanske kancone u Sanremu bili su i Charlize Theron, Will Smith, Margot Robbie, Ed Sheeran, Imagine Dragons, Spandau Ballet, Saint Motel, The Avener...

>> Tema ovogodišnjeg praznika raskoš i dekadencije - najslasnija gozba na svijetu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije