Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šest mjeseci prošlo

Tri selidbe, ugovor od 150 milijuna dolara.. Kako Meghan i Harry žive nakon Megxita?

Duke and Duchess of Sussex visit to Morocco - Day 3
Foto: Yui Mok/PA Images/PIXSELL
1/9
26.09.2020.
u 08:00

Nakon dogovora s kraljicom Elizabetom i drugim istaknutim pripadnicima kraljevske obitelji, njih dvoje krenuli su u nov “financijski neovisan život” – neće se više koristiti kraljevskim titulama te će si sami financirati budućnost.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, kako je donedavno glasila službena titula britanskog princa Harryja i američke glumice Meghan Markle, i prije nego što su napustili kraljevsku obitelj kršili su tradiciju dvora. Primjerice, sina Archieja svijetu su predstavili dva dana nakon njegova rođenja pozirajući u dvorcu Windsor umjesto na bolničkom stubištu kako su to dosad radile žene na dvoru. Njihov privatni život jako je intrigirao britanske tabloide pa su oni svako malo otkrivali detalje i pratili svaki korak slavnog para. Zbog toga je izbio medijski rat te je Meghan tabloide tužila sudu. Svaki njihov potez davao je do znanja kako kraljevski život jednostavno nije za njih, a to su u intervjuima isticali i sami. Na početku 2020. godine Meghan i Harry odlučili su otići na šestotjedni odmor u Kanadu s Meghaninom majkom Dorijom Ragland, a tada su prvi put krenule glasine da par želi odustati od svojih kraljevskih titula i preseliti se na drugi kontinent. Buckhinghamska palača nije htjela demantirati glasine, a uskoro je stigla i službena izjava para kako odstupaju od svih kraljevskih dužnosti.

Duke and Duchess of Sussex visit to Morocco - Day 3
1/7

Nakon dogovora s kraljicom Elizabetom i drugim istaknutim pripadnicima kraljevske obitelji, njih dvoje krenuli su u nov “financijski neovisan život” – neće se više koristiti kraljevskim titulama te će si sami financirati budućnost. Svoje nove karijere, u siječnju je najavljeno, gradit će u Kanadi i Sjedinjenim Državama. Službeni Megxit uslijedio je 31. ožujka kada su posljednji put bili dio kraljevske obitelji. Nakon kratkog boravka u Vancouveru u Kanadi, par se netom prije uvođenja karantene u SAD-u odlučio preseliti u Los Angeles. Pisalo se da je par dulje vrijeme planirao selidbu shvativši da u Kanadi neće uspjeti pa su odlučili biti blizu Hollywooda, ali i Meghanine majke Dorije. Prije odlaska, par se na Instagramu oprostio od obožavatelja poručivši da ih više neće moći pronaći na Instagramu „Sussex Royal“, ali da nastavljaju sa svojim radom te planiraju osnovati neprofitnu organizaciju pod drugim imenom. Naime, s obzirom na posebna pravila u Velikoj Britaniji koja se odnose na uporabu riječi “kraljevski “, dogovoreno je da njihova neprofitna organizacija neće koristiti naziv “Sussex Royal”.

Tako su početkom travnja otkrili novo ime za svoju zakladu – Archewell, nazvanu po sinu Archieju. Upravo u vrijeme njihove selidbe u LA objavljen je Meghanin prvi posao izvan kraljevske obitelji. Kuća Disney objavila je da je Meghan naratorica u dokumentarnom filmu o prirodi “Slon”, koji je prikazan 3. travnja na platformi Disney+, a novac od filma išao je u dobrotvorne svrhe. Karantenu je par shvatio vrlo ozbiljno te su izlazili samo kako bi dijelili hranu starijim ljudima u sklopu akcije Project Angel Food. Nakon nekoliko mjeseci života u LA-u, par se odlučio na još jednu selidbu, ovaj put vjerojatno dugoročniju. Princ Harry i Meghan Markle u tajnosti su kupili vlastitu nekretninu u poznatom ljetovalištu Santa Barbari, točnije u Montecitu. Tamo žive već gotovo dva mjeseca, a s njima su i maleni Archie te Meghanina majka Doria Ragland.

– Ovo je prvi dom koji je baš njihov, prvi dom koji Harry i Meghan mogu nazvati svojim. Ovo je posebno vrijeme za njih kao par i kao obitelj. Imaju potpunu privatnost, a samo su to cijelo vrijeme i željeli – kazao je izvor blizak paru. Nije poznat iznos koji su supružnici izdvojili za svoj dom, a ne zna se ni točna lokacija zbog sigurnosti.

Duke and Duchess of Sussex visit to Morocco - Day 3
1/6

– Kuća Tylera Perryja bila je samo privremeni smještaj, a Harry smatra da njegovoj obitelji ne treba 18 spavaćih soba. Želio je manju kuću s više karaktera – naglasio je izvor. A nakon što su se smjestili u novoj kući, par je objavio da je potpisao veliki ugovor s jednim od najpoznatijih streaming servisa, Netflixom. Par je osnovao producentsku kuću i potpisao višegodišnji ugovor vrijedan čak 150 milijuna dolara. Njihova tvrtka proizvodit će dokumentarce, dječje filmove i druge programe, a oni će pisati scenarije.

– Naš fokus bit će na stvaranju sadržaja koji informira, ali i daje nadu. Kao novim roditeljima važno nam je i stvaranje inspirativnog obiteljskog programa – kazali su Harry i Meghan u izjavi. No, kraljica je odlučila nadgledati njihov ugovor jer je bila zabrinuta da iskorištavaju kraljevske titule.

A sporno je bilo i to što su i dalje dugovali 2,4 milijuna funti poreznim obveznicima koje su utrošili na obnovu svoje britanske rezidencije. Harry je samo nekoliko dana nakon toga odlučio taj dug podmiriti u cijelosti te je ta vikendica tako ostala u njihovu vlasništvu, a tamo će odsjedati za posjeta Velikoj Britaniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije