Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši marinac

Trener Toma Cruisea u Ukrajinu šalje vojnu opremu koja se koristi u filmovima

Foto: Instagram
1/7
23.03.2022.
u 23:00

Jonathan Barton radi kao trener i savjetnik u holivudskim filmovima. Prvo se želio sam otiši boriti u Ukrajinu, a zatim je vidio da više može učiniti iz Amerike.

Jonathan Barton, bivši marinac koji je sada savjetnik u holivudskim filmovima i trener, ukrajinskim vojnicima šalje opremu koja se inače koristi na snimanjima. Barton je tako poslao stotine uniformi, čizama, remenja za oružje i ostale opreme u Ukrajinu. Pridružili su mu se i kolege veterani, piše The Hollywood Reporter.

Bivši marinac prvo je razmišljao da se prijavi kao volonter u Međunarodnoj legiji teritorijalne obrane Ukrajine, a od toga je odustao kada mu je prijatelj kaskader Shawn Balentine predložio da bi mu mogao dati nekoliko rezervnih maskirnih uniformi. Barton se tada sjetio da njegova tvrtka Night-Fire drži zalihu vojne opreme.

 - Više mogu učiniti odavde iz SAD-a sa svojom profesionalnom mrežom kolega veterana poduzetnika kojih ima diljem cijele zemlje. Ukrajinska vlada tražila je ove stvari, a mi iz privatnog sektora ih možemo opskrbiti - objasnio je te dodao da je ispraznio 80 posto svojeg skladišta u Venturi u Kaliforniji. Dodao je da je mogao dostaviti samo obrambeni materijal, što znači da nije smio slati dijelove oružja. Opremio je i tridesetoricu američkih vojnika koji su se pridružili Međunarodnoj legiji.

- Ne očekuju tako nešto od osobe iz Hollywooda - komentirao je Barton koji se nada da će veliki studiji slijediti njegov primjer.

- Znam što studiji imaju. Ja sam samo mali čovjek. Zamislite što oni mogu učiniti – kazao je. Dodajmo da bivši veteran svaki svoj potez pokazuje i na Instgaramu gdje ima brojne objave posvećene Ukrajini.

Inače, Barton je deset godina služio u marincima, a nakon toga se posvetio ispravnom prikazivanju vojnih operacija i uporabe oružja na ekranima. Bio je privatni trener velikim holivudskim imenima poput Toma Cruisea, Kristen Stewart, Chrisa Hemswortha i drugih. 

Radio je na više Marvelovih filmova, te brojnim policijskim televizijskim serijama kao što su 'NCIS' i 'Zločinački umovi'. U takvim serijama više puta se i pojavio u ulozi člana tima.

VIDEO Dobitnika Večernjakove ruže Tina Kovačića dočekali bakljadom u Osijeku

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije