Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neprežaljeni glazbenik

Toše Proeski danas bi proslavio 33. rođendan

toše proeski
Foto: Pixsell
1/6
25.01.2014.
u 18:00

Toše Proeski napunio bi danas 33. rođendan. Prošlo je već sedam godina od tragične smrti slavnog makedonskog slavuja

Toše Proeski napunio bi danas 33. rođendan. Prošlo je već sedam godina od tragične smrti slavnog makedonskog slavuja. Toše je rođen 25. siječnja 1981. godine u Prilepu u Makedoniji. Ljubav prema glazbi naslijedio je od roditelja, a čitavog života aktivno se obrazovao.

Do diplomske na skopskoj Muzičkoj akademiji dijelila su ga dva ispita, no prekinula ga je prerana smrt. Neko vrijeme bio je čak učenik uglednog Williama Rileyja u New Yorku. Karijeru je započeo sa petnaest godina na festivalu 'Makfest', a 1999. godine  objavio je svoj prvi album. Na hrvatsko tržište probio je 2004. godine, zahvaljujući duetu s Tonijem Cetinskim i pjesmi 'Lagala nas mala'.

Osim popularne glazbe, snimio je i album makedonske narodne glazbe 'Božilak', a njegova interpretacija pjesme 'Zajdi, zajdi' jedna je od najdojmljivijih. Uspješna karijera i sreća na privatnom planu, sve mu je oduzeto 16. listopada 2007. godine, na autocesti A3 Zagreb - Lipovac. Toše je preminuo na mjestu, zbog ozljeda vratne kralježnice. U Makedoniji je 17. listopada proglašen danom žalosti, a tužnu vijest prenijele su sve regionalne televizije.

>>Esma Redžepova protiv Toše: Ne želim da salu imenuju po meni

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije