Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko želi biti milijunaš?

Tomislav je zbog skladatelja odustao na pitanju za 125 tisuća kuna, znate li vi odgovor?

Foto: HRT
1/4
09.04.2020.
u 21:38

Slavimo li ove godine 250. godišnjicu rođenja Bacha, Beethovena, Chopina ili Mozarta? Na to pitanje je Tomislav trebao točno odgovoriti kako bi osvojio 125 tisuća kuna

Tomislav Bleiziffer bio je najuspješniji natjecatelj u večeras emitiranom kvizu "Tko želi biti milijunaš?". Odustao je na pitanju za 125 tisuća kuna a prva zapreka dočekala ga je već na pitanju za 4000 kuna. Pitanje za taj iznos glasilo je: Teško je odlučiti se koji je glup, a koji je gluplji. Jednog glumi Jim Carrey, a drugog....

Ponuđeni odgovori su bili Jeff Bridges, Jeff Goldblum, Jeff Garlin i Jeff Daniels. Tomislav je za pomoć zamolio publiku koje je 27 posto glasova dala je Jeffu Bridgesu, po 24 posto Jeffu Goldblumu i Jeffu Garlinu, te Jeffu Danielsu 25 posto glasova. Odlučio je pozvati svoj džoker i dobio je točan odgovor: Jeff Daniels. Pitanje za 16 tisuća kuna glasilo je: Radnja kojeg se od ovih slavnih romana događa najsjevernije? Odgovori koji su bili ponuđeni glasili su: Otok s blagom, Zov divljine, Kroz pustinju i prašumu i Put oko svijeta u 80 dana i bez pomoći džokera odgovorio je točno - Zov divljine.

Foto: HRT

Dosta se namučio i oko odgovora na pitanje tražilo ime nogometaša koji tijekom karijere nije "zaradio" nijedan karton. Je li riječ o Jürgenu Klinsmannu, Francescu Tottiju, Patricku Kluivertu ili Garyju Linekeru? Na kraju je sistemom eliminacije došao do točnog odgovora - Gary Linker. Slavimo li ove godine 250. godišnjicu rođenja Bacha, Beethovena, Chopina ili Mozarta? Na to pitanje je Tomislav trebao točno odgovoriti kako bi osvojio 125 tisuća kuna. - Previše toga je za gađati. Ne mogu ništa razumno osim Bacha eliminirati pa u ovom slučaju odustajem - rekao je Tomislav.

Kada ga je voditelj Tarik Filipović pitao koji odgovor bi dao da nije odustao, Tomislav je rekao kako bi odgovorio Beethoven i taj odgovor je točan. Tomislav je kući otišao sa osvojene 64 tisuće kuna.

Komentara 1

DU
Deleted user
22:08 09.04.2020.

Čestitamo! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije