Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR U INDIJI

Tko je nova Miss svijeta? Lijepa Krystyna studira pravo i govori četiri jezika

Foto: Reuters
1/13
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.03.2024.
u 09:32

Uz studij prava i manekenstvo jako joj je važan i humanitarni rad i čak je otvorila i svoju humanitarnu organizaciju koja pomaže mladima, ali i starijima da se školuju

Čehinja Krystyna Pyszkova, studentica prava i manekenka, proglašena je u subotu novom Miss svijeta na izboru u Mumbaiju u Indiji, objavljeno je na službenoj stranici natjecanja. Dvadesettrogodišnja plavokosa ljepotica pobijedila je u konkurenciji od 112 djevojaka, javljaju indijski mediji. Prva pratilja je Miss Libanona Yasmina Zaytoun, a druga Ache Abrahams iz Trinidada i Tobaga. Hrvatska predstavnica Lucija Begić plasirala se u Top 40. 

Pyszkova tečno govori engleski, poljski, slovački i njemački jezik, zagovornica je održivog razvoja kroz obrazovanje. Uz studij prava i manekenstvo jako joj je važan i humanitarni rad i čak je otvorila i svoju humanitarnu organizaciju koja pomaže mladima, ali i starijima da se školuju.  Trenutak kojim se najviše ponosila bilo je otvaranje škole engleskog jezika za siromašnu djecu u Tanzaniji u kojoj je također volontirala.

1/13

- Iako obrazovanje ostaje izazov u nekim afričkim zemljama, ono igra značajan čimbenik u društveno-ekonomskom razvoju u tim mjestima. Dokazano je da borba protiv nepismenosti produljuje životni vijek i druge osnovne ljudske potrebe. Promiče stabilnost u regiji i unapređuje kvalitetu života u cjelini, čime se izlazi iz kruga siromaštva koji već stoljećima muči ovaj kontinent. Drago mi je što sam dio projekta, gdje podržavamo područje obrazovanja, koje nudi pristup znanjima, vještinama, vrijednostima i ponašanjima potrebnim za održivi razvoj - napisala je Krystyna na Instagramu kada je otvorila školu za siromašnu djecu u Tanzaniji. 

 


Voli i glazbu i umjetnost budući da je provela devet godina na umjetničkoj akademiji, piše na profilu Pyszkove na službenoj web stranici natjecanja.Obrazovanje i rad njezine organizacije su joj bitni pa je tako i tijekom sudjelovanja na izboru za Miss svijeta koristila svaku priliku kako bi to naglasila.

- Predstavljanje mog projekta "Ljepota sa svrhom" na svjetskom izboru za Miss značajna je prilika da pokažem svoju strast za stvaranjem pozitivnih promjena i govorim o svojoj svrsi - pružanju kvalitetnog obrazovanja djeci. Pridružite mi se na ovom putovanju kako bismo napravili razliku i inspirirali druge da prihvate ljepotu sa svrhom. Zajedno možemo stvoriti bolji svijet korak po korak. - napisala je nedavno na Instagramu. 

VIDEO 7 najvećih skandala Oscara: "upetljani" su i Angelina Jolie, Halle Berry i Marlon Brando

Komentara 3

MI
mikimouse12
13:23 10.03.2024.

Kad cemo poslat na Miss svijeta nes dobro kao i na Eurosong biti ce rezultat neki. Ovak Top 40 :)

ZZ
Zo-ZG
11:53 10.03.2024.

Jako lijepa žena.

LE
lektor
11:04 10.03.2024.

Lijepa od vuha do vuha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije