Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbena manifestacija

Tjedan Porina i službeno započeo podizanjem zastave na splitskoj Pjaci

porin
Foto: PR FOTO
1/5
10.03.2016.
u 16:47

Jako nam je drago što je najveća hrvatska glazbena manifestacija i ove godine u Splitu. Naš grad diči se svojim brojnim glazbenim velikanima i zato pozivam sve sugrađane i naše goste da uživaju cijeli ovaj tjedan u glazbenim događanjima koja će se održavati ususret Porinu, kazao je zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačić

Glazbena nagrada Porin nakon iznimnog prošlogodišnjeg uspjeha i velikog interesa Splićana i ove godine održava se u Splitu. Tjedan Porina prepun je glazbenih i zabavnih događanja na različitim lokacijama u gradu te je započeo u srijedu, koncertom Massima, a službeni početak obilježen je danas svečanim podizanjem zastave Porina na splitskoj Pjaci.

Najmlađi članovi dječjeg zbora Srdelice koji su i pjesmom uljepšali ovu prigodu, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika, gospodinom Goranom Kovačevićem, podignuli su zastavu na stijeg čime je Tjedan Porina i službeno započeo. G. Kovačević izrazio je veliko zadovoljstvo što je Porin i ove godine u Splitu:

- Jako nam je drago što je najveća hrvatska glazbena manifestacija i ove godine, drugi put u Splitu. Naš grad se diči svojim brojnim glazbenim velikanima i zato pozivam sve sugrađane i naše goste da uživaju cijeli ovaj tjedan u glazbenim događanjima koja će se održavati ususret Porinu, da uživaju u društvu brojnih zvijezda koje će boraviti u našem gradu. Porinom obilježavamo i početak predsezone u Splitu, kompletna produkcija i glazbenici popunit će splitske hotele i obogatiti ponudu događanja u gradu i nadamo se da će i u budućnosti, unatoč oštroj konkurenciji drugih gradova, Porin ostati u Splitu – rekao je Kovačević.

Na podizanju zastave bio je i direktor marketinga Porina Tonči Barišić. – Izuzetno mi je drago što je Porin i ove godine u Splitu i to primarno zaslugom gradonačelnika g. Ive Baldasara i njegova zamjenika g. Gorana Kovačevića te župana g. Zlatka Ževrnje. Porin je primarno glazbena nagrada, a ne glazbeno natjecanje i svi koji su na Porinu praktički su pobjednici. Zahvalio bih Srdelicama i Jovici Škari što njeguju glazbu i educiraju naše najmlađe već trideset i pet godina, kroz dječji zbor koji je stariji i od samog Porina. Zahvaljujem Splićanima na gostoprimstvu i pozivam sve da nam se pridruže na 23. dodjeli glazbene nagrade Porin u četvrtak, 17. ožujka s početkom u 19.30. i budu dio najvećeg glazbenog spektakla, a oni koji ne budu mogli do Gripa moći će nas pratiti u izravnom prijenosu na prvom programu HTV-a – rekao je Barišić.

Ovogodišnja posebnost, uz još inovativniju produkciju od prošlogodišnje i brojne hrvatske glazbene zvijezde, među kojima su Josipa Lisac, Massimo, Neno Belan, TBF i brojni drugi, jest statua Porina za životno djelo. Svaki od kipića bit će izrađen od bračkog kamena čija je starost 70 milijuna godina, unikatni ručni rad, djelo učenika Klesarske škole Pučišća, jedine škole takve vrste u ovom dijelu Europe.

Svečana dodjela nagrade Porin i ove godine bit će otvorena za širu javnost, a održava se u velikoj dvorani ŠC Gripe u četvrtak, 17. ožujka s početkom u 19.30 sati.
Ulaznice po cijeni od 70 kuna mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Adriaticketa ili online na www.adriaticket.com.

>>Porin za životno djelo Hrvoju Hegedušiću i Davorinu Kempfu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije