Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIHOMIR Ladišić

Nadam se da nije daleko jutro u kojem bih "Novi dan" mogao uživo voditi iz - New Yorka

Tihomir Ladišić
Foto: Privatni album
1/4
10.05.2015.
u 21:46

Ladišić je tijekom cijelog svog boravka na CNN-u bio poseban gost poznatog reportera i voditelja "New Daya" Chrisa Cuoma

Tihomir Ladišić, ranoranilac informativne N1 Televizije koji čini uredničku i voditeljsku okosnicu jutarnje izravne emisije "Novi dan", nedavno se vratio iz Amerike gdje je boravio dva tjedna, od čega je desetak dana, od 15. do 24. travnja, proveo u samom New Yorku.

– No bio je to fantastičan američki televizijski trenutak u kojem se događala kandidatura Hilary Clinton, prosvjedi zbog policijskih ubojstava i sama završnica američkog "The Voicea". A u Ameriku sam išao zato što sam zbog posla na N1, gotovo kao ravnopravni zaposlenik globalne news televizije CNN, dobio priliku upoznati se i raditi s produkcijsko-voditeljskom ekipom CNN-ove emisije "New Day".

Riječ je o CNN-ovu jutarnjem programu za američko tržište, a "New Day" je model po kojem je stvoren i naš "Novi dan". I tamo je to, kao što smo željeli i ovdje, emisija koja je osmišljena kao snažan i relevantan jutarnji politički news program s jakim gostima i reporterima koji uživo otvaraju teme koje postaju priče dana – kazuje nam Ladišić nakon povratka.

Obilazak CNN-a

A na CNN-u u New Yorku upoznao je mnoštvo kolega. Posebno ističe rad s Chrisom Cuomom, jednim od najpoznatijih reportera i voditelja "New Daya".

– Bilo je zaista dragocjeno vidjeti kako Chris radi sa svojom ekipom i kako se priprema za svaku emisiju. Zbog impresivnog studija u kojem ima devet kamera, uključujući kran i steadicam, "New Day" je u ovom trenutku jedna od vizualno najatraktivnijih emisija na američkom TV tržištu. Posebno sam radio i s glavnim producentom Tedom Winnerom. Omogućio mi je jedinstven i potpun uvid u svaki tehnološki i produkcijski dio CNN-a. Dovoljno je reći da prva produkcijska ekipa priprema jutarnju emisiju od 14 sati do 2 sata u noći. Tada, u 2 sata ujutro, dolazi Ted koji priprema sve za emisiju koja počinje u 6, a završava u 9 sati ujutro. Poslije emisije, kratkog sastanka i analize, svi odlaze u "Landmarc" kafić u Time Warner centru. Bio sam tamo poseban Chrisov gost. I neprestano su tražili da im iznova govorim o svom "Novom danu", ali i da im pričam o Dubrovniku, Splitu, turizmu i politici – zadovoljno nam prepričava kolega kojeg odmah pitamo jesu li na CNN-u zadovoljni N1 Televizijom, svojim partnerom na ovim prostorima.

– Mislim da je dovoljno reći da je zbog mog dolaska iz sjedišta CNN-a u Atlanti u New York doletio urednik CNN-ova News Sourcea, Henry Durant. Proveli smo zajedno sve vrijeme u New Yorku. N1 kao CNN-ov partner ima potpuni, svakodnevni pristup News Sourceu, dakle svim videomaterijalima i svim pričama koje proizvode CNN-ovi reporteri. Nedavno je moj intervju s Draganom Heines bio među materijalima koje je New Source kao proizvod N1 televizije ponudio svim svojim producentima. Razgovarali smo i o tome kako još bolje surađivati – rekao je Ladišić koji je svojedobno tri godine radio kao producent i novinar u uredu američkog Fox News Channela u Bagdadu.

Stoga je boravak u Americi želio iskoristiti i za priliku da se opet vidi s prijateljima i kolegama s kojima je radio ili surađivao u Iraku.

Prvi susret prijatelja

– Bilo je fantastično. Posjetio sam čudesnu zgradu News Corpa na Američkoj aveniji. Dočekao me Tarik Khan, jedan od vodećih urednika u Foreign desku. Bilo je to zaista neobično. Tijekom mog boravka u Iraku svakodnevno smo se čuli i radili, on u New Yorku, a ja u Bagdadu. Postali smo prijatelji, a nikada se nismo sreli. Sve do sada. Pa Anastasia Bard, tadašnja glavna urednica od čijih smo poziva svi umirali od straha, i to više od svih bombi i borbi na ulicama, jer su se njeni pozivi događali samo u dva slučaja – ili si nešto zaista posebno napravio ili je postojao, hmmm, problem: kašnjenje od nekoliko sekundi u izravnom javljanju, reporter koji nije bio na pravom mjestu u pravi trenutak...

No, bilo je zabavno prisjetiti se tih trenutaka danas. Moram reći i to da su mnogi od tih mojih kolega sad na raznim stranama. Clarissa Ward je vodeći reporter CBS-ovih "60 minutes", Courtney Kealy radi za američku Al Jazeeru, a Marcia Biggs za PBS News Hour, dok Andrew Stack snima dokumentarce za svoju produkcijsku kuću Step Productions. Neke sam od njih uspio vidjeti, a s nekima sam se mimoišao zbog njihovih putovanja – prisjetio se Ladišić.

Nakon svega što smo čuli nametnulo se i pitanje je li u Americi dogovorio nešto novo što bi se uskoro moglo vidjeti na N1 ekranu.

– Jesam, ali u ovom trenutku ne mogu otkriti o čemu je riječ. Tamo je zaista bilo sjajno u svim segmentima: planiranju, produkciji, pa i programski vidjeti nove ideje i formate unutar samog jutarnjeg programa. No, mogu sasvim otvoreno reći što mi je ambicija. Dosad sam "Novi dan" vodio uživo vani, na najvećoj snježnoj mećavi ove zime u Zagrebu, zbog izbora sam pak cijelu emisiju uživo radio uz more i zidine iz dubrovačke stare luke, a nadam se da nije daleko i jutro u kojem bih "Novi dan" vodio uživo iz New Yorka – uz širok zadovoljan smiješak otkrio nam je kolega.

>>Puknuo bih kao kokica da moram prodavati spin maglu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije