Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matanićev film 'Zvizdan'

Tihani Lazović nagrada za najbolju glumicu na kanadskom festivalu

Tihana Lazović
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
03.02.2016.
u 15:30

Osim toga, Europska filmska promocija izabrala ju je u program Shooting Stars koji promovira deset najperspektivnijih europskih glumaca godine

Za ulogu u filmu Dalibora Matanića "Zvizdan" Tihana Lazović dobila je nagradu Prix Alcoa za najbolju glumicu na Međunarodnom filmskom festivalu Chinoche koji je održan u kanadskom gradu Baie-Comeau, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Festival je održan od 21. do 31. siječnja, u vrijeme redovne kinodistribucije "Zvizdana" u Kanadi.

Tihana Lazović u "Zvizdanu" je odigrala tri različite uloge u tri dijela ove filmske priče, te je za to glumačko ostvarenje već osvojila Zlatnu Arenu na prošlogodišnjem festivalu u Puli i nagradu za najbolju glumicu na festivalu u Cottbusu.

Osim toga, Europska filmska promocija izabrala ju je u program Shooting Stars koji promovira deset najperspektivnijih europskih glumaca godine koji će se predstaviti na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu od 11. do 21. veljače. 

Matanićev "Zvizdan" dosad je dobio dvadeset nagrada, uvršten je u programe više od pedeset svjetskih filmskih festivala, a ovog tjedna prikazan je na festivalima u Rotterdamu, Santa Barbari i u Bangaloreu u Indiji. 

Film je proizvela zagrebačka Kinorama u koprodukciji s Gustav filmom i tvrtkom SEE Film pro, proizvodnju su podržali Hrvatski audiovizualni centar i Eurimages, a uz Tihanu Lazović glavnu ulogu igra Goran Marković.

>> Kćeri učim da su istospolne veze normalne, tome se ne trebaju čuditi

Komentara 2

MA
mamunamegalo
18:21 03.02.2016.

Opet srbčad

Avatar najbolji13
najbolji13
07:07 04.02.2016.

kako si kanadani uopce razumijeli taj film?Da nisu možda cetnici i tzv.antifasisti u ziriju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije