Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Film o obiteljskom nasilju

Tihana Lazović: Sada bih ulogu u akciji, da trčim s pištoljem

Tihana Lazović
Foto: Anto Magzan/Pixsel
1/3
03.12.2013.
u 14:43

U filmu Lukasa Nole “Šuti” Tihana igra zlostavljanu djevojku Bebu i ova uloga donijela joj je na filmskom festivalu u Puli nagradu za najbolju debitanticu

Kada je Vinko Brešan javio mladoj zadarskoj glumici Tihani Lazović da je ulogom Trubačice postala dio ekipe “Svećenikove djece”, nije ni znala da je to uvertira u njezinu filmsku godinu. Nakon Brešanova stiže i telefonski poziv redatelja Lukasa Nole koji je Tihani ponudio glavnu ulogu, zlostavljane mlade žene Bebe u svojoj drami “Šuti” za koju je dobila Brezu na filmskom festivalu u Puli.

Podrška roditelja

– Lukas kaže da me uvijek promatrao na hodnicima Akademije i da sam mu bila zanimljiva jer se nisam javljala i da mu se činilo kao da živim u svom svijetu – kaže nam Tihana uoči skorašnje zagrebačke premijere filma “Šuti”. Kad je pročitala scenarij, znala je da želi glumiti Bebu. – Zapravo nisam uspjela ni razmišljati jesam li premlada za to i mogu li to uopće odigrati, sve radim po intuiciji pa je tako bilo i s pripremama za ulogu Bebe. Moj partner i kolega iz filma Živko Anočić posjetili smo psihijatricu za djecu iz zlostavljanih obitelji i dosta sam čitala o tome, ali zapravo sve je to u teoriji i kad dođeš na set, sve zaboravljaš i kreće tvoj glumački instinkt – govori Zadranka. Sa “Šuti” je doživjela pravo glumačko krštenje jer je imala golišavih, dramatičnih i nasilnih scena, zbog čega su je kolege na festivalu u Puli u šali prozvali najzlostavljanijom debitanticom festivala.

– Nisam mislila da će moja uloga biti zamijećena u Puli, cijelo to vrijeme imala sam dojam da sam ja neka druga žena koja kupi sve te nagrade i koja je odigrala tu ulogu, a Tihana sve to prati sa strane – još uvijek pomalo s nevjericom govori o svom uspjehu. Do drugog razred srednje škole Tihana je zapravo bila uvjerena kako će biti glazbenica, ali onda se dogodio preokret.

– Svirala sam klavir i mislila sam kako ću upisati muzičku akademiju i onda sam rekla: ne mogu ja sjediti i vježbati 10 sati. Saznala sam za audiciju u kazalištu, pobjegla sam iz škole, otišla na audiciju i prošla, ali sam zato prijamni na Akademiji položila iz drugog pokušaja – prisjetila se Tihana. Roditelji nisu bili razočarani njenom iznenadnom odlukom. – Moj tata je golman i nema veze s umjetnošću, a mama je profesorica i uvijek su voljeli umjetnost te su sestru i mene poticali na kreativnost. Tata je imao jedan pokušaj da nas ubaci u sport, ali shvatio je da nam to ne leži – kroz smijeh kaže Tihana.

Izležavanje s idolima

Nakon ovako teške tematike Tihana priželjkuje glumiti u malo drukčijim žanrovima. – Sada bih snimala neke akcije, bilo bi super da trčkaram s pištoljem (smijeh). Ali mogla bih snimiti i komediju ili romantičnu dramu – kaže. Još je pod dojmom toga što je u “Svećenikovoj djeci” i “Šuti” igrala s glumcima kojima se od malena divi.

– Ksenija Pajić mi je na snimanju bila kao mama. Prije nekoliko godina ti ljudi su mi se činili tako nedodirljivima, a sad sam se u pauzama snimanja s njima odmarala u istom krevetu – kaže Tihana kojoj je uz glumu glazba jednako važna pa je nedavno odlučila naučiti svirati bubnjeve.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije