Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR BRUKETA PIŠE ZA VEČERNJI

Tate Modern je posve promijenio jug Londona i nezaobilazna je stanica za sve ljubitelje umjetnosti

Britain mourns Queen Elizabeth
Toby Melville/REUTERS
30.10.2022.
u 16:00

Prvi i manji Tate otvoren 2000. godine posve je promijenio jug Londona koji je živnuo, a zanimljivo je kako su se povećale i cijene stanova, a arhitekti koji stoje iza prvog muzeja i njegove adaptacije, švicarski dvojac Herzog i de Meuron, za svoj su rad dobili najvažniju arhitektonsku nagradu na svijetu, Pritzker, a Tate Modern je postao najposjećenija europska galerija sa 5,7 milijuna ljudi godišnje. ''Dodatak'', odnosno, zavrnuta piramida nazvana Switch House, koštala je 260 milijuna funti i danas je jedan od simbola Londona. Smješten preko puta katedrale Svetog Pavla, muzej je gotovo olimpijskih proporcija i ujedno najveći muzej za suvremenu umjetnost na svijetu te pruža panoramski pogled na cijeli grad.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Payback
Payback
17:24 30.10.2022.

Tate je zakon, a jos i besplatan ulaz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?