Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATNI GLAS ZLATNE DOLINE 2015.

Žiri pobjedu dao tamburašima "Šil dil daj", a publika Slađanu Poljaku

Zlatni glas zlatne doline
Foto: Požega.eu
1/2
09.05.2015.
u 13:40

Više od 200 posjetitelja u dvorani Vatrogasnog doma u Kaptolu svojim glasovima dodijelili su prvu nagradu Slađanu Poljaku i pjesmi „Lika u srcu“.

Tamburaški sastavi „Šil dil daj“ iz Vinkovaca i „Slučajni partneri“ iz Županje sa pjesmama autora Krešimira Stipe Bogutovca „Ej, sretni dani“ i “Ti me čekaj rosom umivena“ osvojili su prva dva mjesta po ocjeni žirija  na 41. Festivalu tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline“ održanom u Kaptolu pokraj Požege, dok je treću nagradu osvojio Osječanin Željko Witovsky sa skladbom Drage Peceka „Žene, žene, žene“.  „Šil dil daj“ je proglašen najboljim izvođačem priredbe.

Više od 200 posjetitelja u dvorani Vatrogasnog doma u Kaptolu svojim glasovima dodijelili su prvu nagradu Slađanu Poljaku i pjesmi „Lika u srcu“(autori Slađan Poljak i Davor Magušić), drugu tamburašima „Salaš“ iz Gradišta s pjesmom „Sam' da malo dušu odmorim“(autor Goran Ivanović Lac), te treću „Žutim dunjama“ iz Cernika i pjesmi „Od proljeća do proljeća autora Marija Plantaka i Štefanije Soldan.

Posjetitelji su uz Poljaka, koji je osebujnom izvedbom  „zapalio“ gledalište, toplo primili još  nastupe sumještanke Monike Jurić, Zlatka Deveničara, Anabele Tripić, Josipa Jelenčića, Petra Pukopčića, Stjepana Japarića, te TS „Prijatelji tambura“, „Za šaku dukata“ i „Lađari“, kao i gosta večeri „Zvona“ iz Đakova. Sve soliste pratio je TS Posegana iz Požege.

Festival je donio 19 novih pjesama objavljenih na albumu, čijom prodajom po popularnoj cijeni je dana potpora Caritasu župe Kaptol, nakon pozdravnih riječi načelnika općine Kaptol Mile Pavičića otvorio ga je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, a donačelnik Kaptola Josip Soudek zatvarajući festival otvorio je natječaj za novi 2016. godine.

Nastupe Izvođača je snimala Poljoprivredna TV Požega , te će ga emitirati u TV Supertonu 18. i 23. svibnja , a nakon toga i Vinkovačka TV.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije