Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užitak

T. Cetinski: Pobjegao sam od svega i jako se radujem Božiću s obitelji

Tony Cetnski
Željko Lukunić/Pixsell
14.12.2009.
u 15:57

Tony Cetinski u Nassfeldu se priprema za veliki koncert s Carrerasom i skija. Nakon blagdana njegova obitelj će na zasluženi odmor u Nassfeld, a upravo tamo bi Tony mogao svladati taj posljednji ispit, za trenera skijanja.

Već četiri dana Tony Cetinski odmara se u Nassfeldu i priprema za veliki koncert s Joséom Carrerasom. U Zagreb se vraća dva dana prije koncerta, a dotad uživa u skijanju i svježem zraku.

– Ovo je pravi odmor, od svega i svakoga. Bilo bi mi puno draže da je cijela moja obitelj na okupu – govori Tony.

Otkriva da će na koncertu u zagrebačkoj Areni izvoditi neke standarde talijanskih klasika, ali dominirat će božićne pjesme. S Carrerasom će u duetu pjevati dvije božićne pjesme, a druge dvije njih dvojica izvest će sa Celine Byrne. Njihov duet “Dolce suono” ipak neće izvesti.

Prvi Božić s Pijom

Nakon sedam godina Cetinski je pristao pjevati božićni koncert u Buzetu. Pa tko će s kćeri Pijom kititi njezin prvi bor?

– Bor ćemo kititi zajedno, naravno. Na Badnjak sam tradicionalno s obitelji. Radim na Božić, a cure će vjerojatno sa mnom – kaže.

Nakon zajedničkog Božića i Nove godine u Splitu obitelj bi na zasluženi odmor. Pozvani su u Nassfeld, a upravo tamo bi Tony mogao svladati taj posljednji ispit, za trenera skijanja.

– Nikako da se odlučim. Ali i ovako podučavam prijatelje. Uz mene svi proskijaju za tri dana – smije se. O operi kaže kako je to njegovo drugo ja. Ljubav za klasiku naslijedio je od oca i to je, kaže, ispunjavanje njegova sna. U lipnju izlazi “Da capo”, Tonyjev album klasične glazbe kojim se već sada ponosi.

– Svakoj ariji dao sam svoj senzibilitet. Odrastao sam uz takvu glazbu. Na albumu su dvije pjesme koje su bile najdraže mojoj pokojnoj baki, dosta je onih koje je izvodio moj otac, dvije moje autorske, a nadam se da ćemo ugurati i duete s Boltonom i Carrerasom – kaže.

Suze tate Mirka

Njegove uspjehe pomno prati i tata Mirko, koji je oduvijek u tim belcanto pjesmama.

– Sve snimke prvo puštam njemu. Emotivno i kritično to komentira i sluša. Često mu krenu suze, naježi se do tjemena i s puno ponosa gleda na taj album. To više što je to njegov repertoar. Puno prije mene tata je te pjesme donio na naše tržište. Talijanskim kanconama koje je izvodio davnih godina raskrčio je put svima koji to žele pjevati, pa i meni – govori Tony.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije