Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
antonija stupar

Svjesna sam koliko mi je izgled pomogao u životu

antonija stupar jurkin (1)
Foto: pixsell, RTL
1/5
23.03.2012.
u 09:20

Voditeljica RTL televizije otkrila nam je svoje male životne tajne, zbog čega se smatra ponosnom mamom jednogodišnje Paole i kako održava harmoniju u braku

Dok neke mame svaku nedjelju imaju rezerviranu za druženje s obitelji, voditeljica RTL televizije, 30-godišnja Antonija Stupar Jurkin taj dan radi punom parom. Zaštitno lice emisije “Exkluziv vikend” ima malo drugačiji životni ritam i u njemu se, kaže, zasad odlično snalazi. Pet dana u tjednu posvećena je svojoj jednogodišnjoj jedinici Paoli, koja je postala prava mala šefica u obitelji.

– Paola je baš svoja! Nije ni na mene ni na tatu. Ponosna sam mama jer je jako napredno dijete, priča i sve razumije. Nedjeljom, kad sam na poslu, čuva je tata, a kad on ne može, uskaču bake. U veljači je proslavila prvi rođendan. Nije to bila velika proslava jer Paola još nema svojih prijateljica. Ovaj put smo tortu naručili, a sljedeće se godine možda odvažim pa je sama napravim – iskrena je Antonija.

Jedna od najljepših televizijskih voditeljica priznala nam je kako je na malim ekranima završila igrom slučaja, i to na nagovor jedne svoje prijateljice.

– Kad sve zbrojim i oduzmem, mislim da mi je ta audicija na RTL-u bila najhrabriji životni potez. Nisam baš vjerovala u sebe, no imala sam sreće. Danas obožavam posao kojim se bavim. A moram priznati da sam se u životu htjela baviti svačim. Prvo sam htjela biti manekenka pa sam nekoliko mjeseci radila u Milanu, nakon toga sam išla u glumačku radionicu, završila sam i tečaj za stjuardese. Da nije bilo televizije, zasigurno biste me viđali na avionskim letovima – kaže Antonija.

– I dok sam bila dijete eksperimentirala sam s raznim slobodnim aktivnostima. Bila sam vrlo živo dijete i jako društvena. Plesala sam, bavila se atletikom, trčala, skakala u vis, čak i gađala iz zračne puške. Tata mi je lovac pa me naučio. I bila sam prilično dobra u tome – kroz smijeh je rekla voditeljica dodajući da je itekako svjesna jedne činjenice:

– Izgled mi je pomogao u životu, neću to poreći. No, to ne znači da se nisam borila, samu sam sebe uvijek gurala naprijed. Nije mi trebao netko da mi da vjetar u leđa. Kad nešto zacrtam, onda to i napravim, nema te sile koja će me zaustaviti. Jako sam tvrdoglava osoba, to najbolje znaju moj suprug i obitelj – objašnjava Antonija. Prva velika ljubav dogodila joj se u prvom razredu srednje škole i pretvorila u najljepšu ljubavnu priču.

– Više ni sama ne znam koliko smo godina Ivan i ja zajedno. Čini mi se oduvijek. Poznajemo se od malih nogu, zajedno smo odrastali u Odri, no nismo se igrali kao djeca jer je on bio dvije godine stariji od mene. Zbližili smo se u gimnaziji. Ako me pitate čime me privukao, reći ću – svime. I nisam pogriješila kad sam pomislila da je on onaj pravi za mene. U ovih trinaest godina koliko smo skupa dogodilo nam se toliko lijepih stvari. Nismo materijalisti, ne trčimo za novcem, najvažniji su nam naš obiteljski sklad i sreća – objašnjava Antonija. Na pitanje što je Ivan najljepše učinio za nju otkako su zajedno, kroz smijeh odgovara:

– Žena sam kojoj su važne sitnice. Nekome drugom to ne bi bilo ništa posebno, no meni je super što mi muž svako jutro odlazi po svježi kruh i namirnice za doručak. Takve male stvari me baš vesele – priznaje. S kuhačom u ruci, kaže, još se nije posebno iskazala. Kuha tko stigne, a najviše pomažu bake. Za razliku od gastronomije, Antonija bi o majčinstvu mogla pričati satima. Paola je njezin centar svijeta.

– S obzirom na to da imam dovoljno vremena za svoje dijete, dan nam rijetko prolazi u žurbi i nervozi. Popustljiva sam i smirena mama, ali pritom vrlo pedantna. I naravno da sam zabrinuta oko svega, ali mislim da je zabrinutost kod majki sasvim normalna stvar, to se i ne treba naglašavati. Paola je super dijete, ima svoj ritam i nije previše zahtjevna. Najvažnije je od svega da hoće slušati. Ponekad ima i teških trenutaka kad bih se od muke najradije uhvatila za glavu, ali su vrlo rijetki. Ujutro idemo u šetnje prirodom, igramo se, čitamo, pjevamo. Kao i svaka mama, ponekad pretjerujem u kupovini dječje robice. A tko bi mogao samo proći pokraj tih slatkih stvarčica u dućanu – iskreno će Antonija. Posljednjih je mjeseci uz posao i majčinske obaveze ipak uspjela odvojiti neko vrijeme samo za sebe.

– Sve su mi prijateljice posljednjih mjeseci postale mame, tako da imamo tema za razgovor kad se nađemo na kavi. Osim toga, Ivan i ja izdvojimo i trenutke samo za sebe, odemo u kino ili na bazen. Organizirani smo. Kad mi treba pomoć, znam da mogu računati na svoga supruga. Naravno, ni kod nas nije uvijek sve idilično. I mi se ponekad svađamo kao i svi drugi bračni parovi. Idemo dan za danom. I mene uhvate moje žute minute kad se nekako moram osloboditi negativne energije koja se nakupila u meni zbog nečega. Tada plačem, vrištim kad mi dođe ili jednostavno odem s frendicama na kavu, i to je to – otkriva Antonija. Iako se u životu ne drži principa, jednog majčina savjeta uvijek se sjeti.

– Osmijeh i lijepa riječ sva vrata otvaraju. Iz iskustva znam da je bila u pravu.

Komentara 6

PL
plavatrava
13:21 23.03.2012.

jako organizirana žena ...

DU
Deleted user
09:41 23.03.2012.

Koja je poanta ovog članka? Ili se na ovaj način pozdravljamo s RTL-om ako im se oduzme koncesija..? ??

BJ
Ben Juda Talmudan
11:23 23.03.2012.

Lijepa i jako ugodna glasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije