Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć s neba

Sveti Vlaho blagoslovio glasnice Tereze Kesovije i Jacquesa

jacques (1)
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/4
27.01.2011.
u 21:54

Tereza i Jacques došli su na grlicanje, crkvenu ceremoniju u kojoj se u crkvi Svetoga Vlaha u Dubrovniku glas, grlo i glasnice povjeravaju ovome svecu.

Tereza Kesovija i Jacques Houdek mogu se pohvaliti izvanrednim vokalnim sposobnostima, no malo pomoći oko još boljeg glasa nikad ne škodi. Stoga su svoje glasnice odlučili povjeriti zaštitniku Dubrovnika Svetom Vlahu te su sudjelovali u starom dubrovačkom običaju, grlicanju.

Grlicanje je posebna crkvena ceremonija u kojoj se u crkvi Svetoga Vlaha u Dubrovniku glas, grlo i glasnice povjeravaju Svetome Vlahu. Do sada su blagoslov ovoga sveca svake godine tražile mnoge domaće glazbene zvijezde, no ove godine na grlicanje su došli samo Tereza i Jacques.

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar tovar
tovar
12:59 28.01.2011.

Je li Terezu blagoslovio prije ili poslije koncerta u Beogradu. Ako je poslije, bolje da ne komentiram jer će tako i tako pobrisati. Jezik za zube, ali znate što mislim jeli.

KA
katastrofa9
22:46 27.01.2011.

Nije grlicanje nego grličanje. Mogli ste pitati bilo koga od Dubrovčana ili provjeriti u Rječniku hrvatskoga jezika.

SP
splitskaljeta
11:36 29.01.2011.

U Srbiji je na srpskom jeziku pjevao na srpskom jeziku od hrvatskih pjevača jedino Oliver Dragojević u tv seriji Vruć vetar. Tereza je u Beogradu pobijedila na festivalu pjevajući na hrvatskom jeziku Proljeća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije