Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

"Sve s krivotvorenim ulaznicama za Depeche predat ćemo policiji"

mode-novi
AFP
10.02.2010.
u 13:46

Samo oni koji imaju vrijedeću ulaznicu moći će pristupiti skeniranju bar-koda svoje ulaznice, a svi s krivotvorenim ulaznicama bit će izdvojeni i pod pratnjom osiguranja predani policiji - tvrdi Lupa promocija.

Koncert grupe Depeche Mode trebao se održati u Zagrebu 21. svibnja 2009. godine. Ulaznice su bile rasprodane mjesecima prije nego je stigla vijest o otkazivanju koncerta zbog bolesti pjevača Davea Gahana. Stoga i ne čudi da se već dugo ulaznice za koncert DM-a smatraju pravom vrijednošću.

Lupa: Pojavile su se tisuće krivotvorenih ulaznica
No ipak zabrinjava podatak koji je danas iznijela Lupa promocija, organizator koncerta:

 - Imamo provjerenu informaciju da su se na tržištu pojavile krivotvorene ulaznice i to u nevjerojatnom broju od nekoliko tisuća!

Provjera ulaznica stroža nego na nogometnom SP-u?!
Suočeni s takvim najavama, organizatori su se odlučili za prilično rigoroznu provjeru ulaznica na samom ulazu. Čini se da će biti stroža nego na nogometnim svjetskim i europskim prvenstvima.

Prvo kontrola UV lampom pa skeniranje bar-koda
- U svrhu zaštite Lupa promocije, Ticketproa i svih kupaca ulaznica na ovlaštenom prodajnom mjestu, prisiljeni smo poduzeti najstrože mjere osiguranja na sljedeći način: prva kontrola ulaznica UV lampom i vizualnim pregledom valjanosti ulaznice obavljat će se prije samog ulaza u Arenu. Samo oni koji imaju vrijedeću ulaznicu moći će pristupiti skeniranju bar-koda svoje ulaznice, dok će svi s krivotvorenim ulaznicama biti izdvojeni i pod pratnjom osiguranja predani policiji s obzirom da je krivotvorenje zakonom kažnjivo. Zato preporučujemo svima koji imaju ili sumnjaju da posjeduju krivotvorinu da ne dolaze u Arenu jer ćemo baš sve s lažnom ulaznicom prekršajno, odnosno kazneno procesuirati - tvrde iz Lupe promocije.

Prave ulaznice "naoružane" brojnim zaštitama
Evo što organizator kaže provjeravate li ispravnost ulaznice:

obojena vlakna:  obojena vlakna utisnuta su u strukturu papira što se može osjetiti pod prstima

UV tisak - na ulaznici se nalaze logotipi Ticketproa koji su vidljivi samo pod UV svjetlom

vodeni žig
"zvijezde" su vidljive kada se ulaznica gleda prema svjetlu

bar-kod: jedinstveni bar-kod omogućuje samo jedan ulazak po ulaznici, bez obzira na pojavu kopije, što znači da će samo prvoj skeniranoj ulaznici biti dopušten ulaz. Kod je otisnut na dva mjesta na ulaznici kako bi se osigurao integritet u slučaju oštećenja, a kod se skenira i računalo ga očitava

zaštitna folija na poleđini ulaznice.

Komentara 2

Avatar Azriel
Azriel
14:49 10.02.2010.

zanima me samo kako će to Lupa kazneno ili prekršajno procesuirati?

Avatar hudikadr
hudikadr
18:06 10.02.2010.

Ove krivotvorene su se nedavno prodavale na sjevernoj strani TŽF u Zagrebu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije