Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETO U KVIZU

Sutra u Šifri ponovno borba za pola milijuna kuna!

Šifra
Foto: Dario Njavro/HRT
1/3
04.01.2017.
u 21:35

Natjecatelj Josip Batur dokazat će da se isplati ulagati u svoje znanje, a hoće li uspjeti osvojiti nagradu od pola milijuna kuna, gledatelji će saznati sutra, 5. siječnja na Prvom programu Hrvatske televizije, s početkom u 20 sati.

U prvoj ovogodišnjoj emisiji kviza Šifra gledatelji Hrvatske radiotelevizije  imat će prigodu pogledati napetu igru simpatičnog studenta fizike. Natjecatelj Josip Batur dokazat će da se isplati ulagati u svoje znanje, a hoće li uspjeti osvojiti nagradu od pola milijuna kuna, gledatelji će saznati sutra, 5. siječnja na Prvom programu Hrvatske televizije, s početkom u 20 sati. Bit će drugi put da je netko u Šifri došao do samog kraja, nakon što je prošlog mjeseca Tomislav Vlaić odustao i uzeo sigurnih 125 tisuća kuna.

Podsjetimo, Šifra je kviz znanja u kojemu natjecatelj odgovara na pitanja općega znanja u tri kruga natjecanja kako bi došao do završne igre. U svakom krugu dobiva po pet pitanja. Svako pitanje ima četiri ponuđena odgovora označena brojkama od jedan do četiri, od kojih je samo jedan odgovor točan. Redni brojevi odgovora svakoga od pet pitanja u krugu čine peteroznamenkastu šifru.

Samo točni odgovori vode dalje

Samo u slučaju točne šifre, dakle u slučaju točnih odgovora na svih pet postavljenih pitanja u krugu, natjecatelju se otvara sljedeći krug igre. Ako uspješno prođe sva tri kruga natjecanja, natjecatelj dolazi do završne igre u kojoj ga čeka samo jedan zadatak – poredati četiri pojma po zadanome kriteriju. Riješi li i taj zadatak točno, odlazi kući s najvećom nagradom od pola milijuna kuna.  Voditelj i autor je Joško Lokas.

 

Ključne riječi

Komentara 1

LI
lima83
10:44 05.01.2017.

mislim da nisam gledao dosadniji kviz od ovoga. zašto ne vrate recimo Izazov. to je bio odličan kviz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije