Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Supruga i kćeri najoštrije kritičarke

Duško Ćurlić
Foto: Dario Njavro/HRT
26.01.2016.
u 09:30

Ove godine prvi put neće voditi nagradu već će sjediti u publici, a još uvijek se sjeća treme uoči svoje prve TV najave davne 1994. godine

Voditeljska legenda HRT-a Duško Ćurlić, ujedno i redoviti voditelj dodjele nagrade Večernjakove ruže, ove će godine Ružu prvi put pratiti sjedeći 18. ožujka u publici u HNK. Bit će mu to čudno, ali uživa jer mu je velika čast biti kandidat za TV osobu godine.

Ovo je svojevrstan presedan... dosadašnji voditelj dodjela Večernjakove ruže je nominiran. Kako ste proslavili nominaciju?

Na brzinu, s ekipom “Maestra”, u pauzi između dva snimanja “Krušaka i jabuka”, a baš sam za vođenje tih emisija i nominiran. I doma s kćerima Karlom i Elom i suprugom Adelom koje su mi velika podrška, ali i najoštrije kritičarke. A što se presedana tiče, drago mi je da se dogodio. Čitatelji Večernjaka će odlučiti, ali i nominacija je ogromno priznanje.

Što kažete na konkurenciju?

Sve su to vrhunski profesionalci koji postavljaju visoke standarde u svom poslu. Iznimno cijenim svakog od njih. Laska mi da sam među njima, na neki način i kao predstavnik voditeljske struke.
Prisjetite se svojeg prvog voditeljskog angažmana.

Nakon audicije 1994. , nakon nekoliko mjeseci u službi za jezik i govor, dobio sam priliku najaviti večernji Drugi program, odmah nakon Dnevnika. Kakva je to trema bila! Tih par rečenica učio sam cijelo popodne, a onda ih izgovorio u jednom dahu i nasmiješio se, onako programirano. Kad je ta minuta završila osjećao sam se kao da mi je netko skinuo tonu s leđa. Kasnije sam tu snimku gledao valjda sto puta…

Ali gotovo ste postali glumac?

Prošao sam odrastanje u ZKM-u, mnoge predstave, statiranja, audicije… Imali smo i svoju glumačku družinu u “Kulturi” u Križanićevoj u kojoj su bili i Igor Mešin, Filip Nola, Marko Torjanac, Barbara Nola…Tri puta bio sam u užem izboru na Akademiji, ali nije išlo. Onda se nešto u meni okrenulo i otišao sam na audiciju na radio, a kasnije i na televiziju.

Počeli ste na Radiju 101. Kako je bilo raditi u tada kultnoj stojedinici?

Prošao sam sve od “gluhih” termina do najslušanijih emisija koje je uređivao legendarni Željko Matić. I danas mi je radio ljubav, utorkom svoju glad za eterom hranim na Radio Sljemenu gdje je zaista dobra ekipa.

Biste li mogli napustiti zabavni program i postati, recimo, voditelj Dnevnika?

Jako teško. Nemam tu dozu diplomacije, ne bih sam sebi vjerovao. Nije ni zabavni program nimalo jednostavno raditi. Na jednoj probi smislili smo slogan koji puno toga govori iako je naizgled malo čudan – “Budimo ozbiljni, ovo je zabavni program”. Ima nešto u tome.

>> Mislav Bago: 'Političari na odlasku su najotvoreniji'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije