Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORIS DRAGOVIĆ

Suprug mi je autoritet, moja snaga i vjetar u leđa

Doris Dragović
Foto: Goran Matijašec
1/2
28.04.2017.
u 17:32

U povodu izlaska 'Doris Live Spaladium Arena' prisjetila se početaka, Eurosonga i dana kad je pala u nesvijest susrevši budućeg muža

Omiljena pjevačica svih generacija, 56-godišnja Doris Dragović, posljednjih godina rijetko daje intervjue, ali zato je njezin strastven odnos prema glazbi i publici nepromijenjen. U izdanju Hit Recordsa izišlo je trostruko live izdanje “Doris Live Spaladium Arena”, snimljeno na njezinu koncertu prošle godine u Spaladium Areni u Splitu.

– Te večeri u Spaladium Areni dogodila se eksplozija čuda koja je ponijela cijelu dvoranu, moj orkestar Flash, kolege glazbenike iz Zagreba i Rijeke, a činilo mi se najviše mene. Čak i danas moje misli i sjećanja registriraju upravo emotivna stanja, a ne stvarne događaje. Možda mi, baš zbog toga, puno znači trostruko live izdanje, da meni samoj pokaže što je bilo i kako je bilo. Presretna sam što imam taj zapis koji svjedoči jednom vremenu, s mojim pjesmama i dragim ljudima – kaže Doris koja često pomaže mladima u glazbenoj karijeri, no ipak je malo zabrinuta za budućnost.

– Bojim se hoće li nama mladi dati priliku s obzirom na svijet kakav im ostavljamo. Svijet bi trebao biti takav da sve prilike pripadaju mladima – i to, naravno, na vrijeme, prije nego što ih mi “naučimo kako se živi”. Biram uputiti svoj pogled prema njima, baviti se njima, pomoći im i zato radosno živim – veli.

U vrijeme kada je Doris počinjala karijeru nije bilo društvenih mreža popularnih danas. Priznaje da nije ljubiteljica tehnologije te da je komunikacija uživo najveća prednost.
– Osobne razmjene iskustava, kao i osobno učenje, daju ljudsku vrijednost onome što čovjek čini. Nisam sigurna da bih išta naučila čitajući informacije sa svjetlećeg ekrana, kao ni da bih danas uspjela naučeno prenijeti putem njega. Znam da je internet prepun informacija, ali ipak mi se čini da je tajna čovjekova uspjeha u njihovu kombiniranju – govori pjevačica koja je spoznala da je glazba njezin put već kad se, kako kaže, našla čvrsto u zagrljaju glazbe.

– Svi ljudi koji su se na tom putu pojavljivali u mom životu bili su važni, bili su koraci, ali put je bio moj. Od samog početka kad je Tedi Spalato vjerovao da moj talent mora imati svoju pozornicu pa me odveo Slobi Kovačeviću u grupu More, pa Zrinko Tutić koji je vjerovao u moj solistički izraz, Tonči Huljić koji je sa mnom došao do moje zrele faze, uz pjesnikinju moje duše Vjekoslavu Huljić. Te su osobe najsnažnije obilježile moj život i moju glazbu – kaže. Doris je u braku s bivšim splitskim vaterpolistom Marijem Budimirom od 1990., a o njemu kaže kako je njezin vjetar u leđa. Jednom prilikom on je kazao kako ga je oborila s nogu kada ju je prvi put vidio na splitskoj plaži 1989., a pitali smo je i čega se ona sjeća od tog prvog susreta?

– Ničega, jer sam bila u nesvijesti. Od njegova pogleda – kazala je.
– On mi je uvijek savjetnik, ima jedinstvenu intuiciju i golemu ljubav. On je autoritet u mom životu upravo zato što mi daruje, osim beskrajne ljubavi, prijateljstvo, savjet i snagu. Vjerujem da su upravo to čarobni sastojci svakog braka koji želi trajati – iskrena je pjevačica koja je dva puta nastupala na Eurosongu; 1986. s pjesmom “Željo moja” i 1999. s pjesmom “Marija Magdalena”.

– U to vrijeme Eurosong je bio posebna disciplina, predanost, svojevrsna karantena koja zahtijeva puno truda, odricanja te red, rad i veliku koncentraciju – gdje je pjesma bila alfa i omega. Danas je Eurosong puno više show od brojnih komponenti, od kojih je pjesma samo jedna, pa je tu previše faktora koji se trebaju poklopiti, ništa nije jednoznačno – govori otkrivajući kako je Jacques (hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu u Kijevu) za nju odavno pobjednik.
– On je Mr. Voice, znala to Europa ili ne – zaključila je Doris.

Komentara 3

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
18:33 28.04.2017.

Onaj/ona koji nad sobom imaju autoritet neaju vlastitu snagu,nemaju svoje JA,svoju osobnost. Oni su povijene kičme i podređeni su drugima,njihovoj volji,tužni i preplašeni unutar sebe. Dakle Doris odbacite autoritete!!

Avatar mrTrobec
mrTrobec
20:36 28.04.2017.

Ispod leđa kažeš ,vjetar,to još nisan prova

Avatar Ironman0105
Ironman0105
08:13 29.04.2017.

nemojte, molim vas...pocetak je bio katasrofalni spot za hajde da se mazimo nakon kojeg je doticna prozvana miss celulit...i to dok je bila mlada...nakon toga dolaze neuspjesi na Eurovizijskom natjecanju, pa iznenadna navala novinara s njenom egapopularnosti ( slicno kao s kojickom), katastrofalni rezultati a kocertimaq u srbiji (iste se u Hrvatskoj nitko ne bi musudio pripremiti), debela blamaza s diplomatskom putovniocom nakon debakla s pokusajem koppiranja homoseksualnog izvodjaca na eu takmicenju u izraelu i pokusaja ponavljanja uspjeha s d. dragovickinim grubim glasom i izgledom, do totalne (zasluzene) anonimnosti....I sada tko drugi nego urlicic i vecernji ovu nebitnu osobu HR estrade ponovo pokusava izvaditi iz anonimnosti gdje pripada????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije