Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Supertalent

Supertalent: Odmalena zgodne dame šarmira svirajući na - lišću!

supertalent
Nova TV
22.10.2010.
u 22:14

– Najbolji je jorgovan, ali kad njega nema, onda prijeđem na sobne biljke, primjerice bršljan – kaže. “Šumski svirači” ne poznaju note, nego sviraju po čistom daru osluškujući melodije.

Na zvuk gitare, bubnja ili klavira naviklo se svačije uho, no za glazbu jednog listića potrebno je imati istančan sluh. Tomo Miković iz Pisarovine jedan je od izabranih koji šum biljke znaju pretvoriti u melodiju. Jedinstvenu vještinu pokazao je sinoć na Supertalentu Nove TV.

– Prije 50 ili 60 godina seljačke se zabave nisu mogle zamisliti bez lišća. Dok su jedni na njima svirali, drugi su plesali. To sam vidio u dobi od deset godina i zaljubio se. Od tog trenutka krhki zeleni instrument postao je dijelom mog života – objašnjava nam 64-godišnjak. Za njegov “koncert”, kaže, potrebni su dobra volja i široki list čija se vrsta mijenja ovisno o godišnjem dobu.

– Najbolji je jorgovan, ali kad njega nema, onda prijeđem na sobne biljke, primjerice bršljan – kaže. “Šumski svirači” ne poznaju note, nego sviraju po čistom daru osluškujući melodije. Interesantni kakvi jesu, u prošlim su vremenima bili mamci za djevojke, svjedoči gospodin iz Pisarovine.

– Bilo je ženskih koje su mislile da su moje fućkanje i glazba na listu fascinantni – šali se Miković. Danas, kad iza sebe ima puno životnog iskustva, šarmiranje dama nije mu prioritet. Svojim lišćem na “uvce” svira samo unucima – Dorotei, Luki, Bruni i Niki koji će, nada se djed, naslijediti njegovu specijalnost.

Ključne riječi

Komentara 1

RE
returnofTito
01:32 23.10.2010.

Meni su brsljan i jorgovan od uvijek bili premaleni. Najbolje sam sarmiral frajle sa smokvinim listom ... :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije