Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petar Vlahov

Stvari bi bile drugačije da sam znao obuzdati taštinu

petar vlahov
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
09.08.2014.
u 11:45

Voditelj i urednik emisije na HTV-u "7 dana" veći dio ljeta proveo je radno u Zagrebu, a na odmor putuje u Šibenik kod obitelji koja bi se uskoro mogla i proširiti Petar je već neko vrijeme u sretnoj vezi pa kaže da su brak i dijete samo pitanje vremena.

Novinar, voditelj i urednik na HTV-u Petar Vlahov na godišnji odmor tek će se uputiti. Naime, cijeli srpanj radio je na političkom magazinu "7 dana" koji se prikazuje četvrtkom u 21 sat na Prvom programu. Sada, s vremenskim odmakom od početka emitiranja emisije, Vlahov kaže da je zadovoljan krajnjim produktom, tim više što je vrijeme za pripremu i organizaciju ekipe bilo iznimno kratko.


– U prvoj emisiji bilo je porođajnih muka, ali već je druga išla puno lakše. Koliko god je magazin laganijeg i opuštenijeg formata, emisija ipak mora imati glavu i rep – kaže Petar. Već 21 godinu bavi se novinarstvom, ponajviše onim političkim pa iz dugogodišnjeg iskustva govori da Hrvati, koliko god prigovarali politici, uvijek joj se vraćaju.


Politike Hrvatima nikada dosta

–Mi smo specifičan narod. Sve nam brzo dosadi, ali se na to dosadno uvijek i iznova vraćamo. Tako je i s politikom. Osobno je pratim svakodnevno, to mi je posao i znam da se politika ljudima može približiti na malo jednostavniji i izravniji način. Politika ima lice i naličje, a to naličje može biti zanimljivo i šaljivo – kaže Vlahov. U novinarstvo je krenuo ratnih godina iz dopisništva HTV-a u Šibeniku. Nekoliko godina proveo je i na Novoj TV gdje je vodio i uređivao gledani talk show "Drugo lice". Upravo iz tog doba pamti i najintrigantniji događaj u svojoj karijeri. 


– Prema dogovoru s tadašnjim vodstvom Nove TV, napravio sam prvi i ekskluzivni intervju s Svetlanom Ražnatović. Reakcije javnosti na najave bile su podijeljene, intervju na kraju nije emitiran, a na mene je svaljena krivnja da sam ga osobno inicirao. Dok je meni branio emitiranje intervjua u emisiji, tadašnji vlasnik tražio je Cecin broj kako bi dogovarao koncerte po Ljubljani. Naposljetku se pokazalo da sam intervju napravio pet godina unaprijed, kao i puno toga dosad – priča Petar koji je danas zadovoljan svojom pozicijom na javnoj dalekovidnici.


– Zadnjih nekoliko godina redovito gledamo privođenja u Remetinec, stječe se dojam da je javnost na to već otupjela. Na privedene gledamo kao da su na jedno vrijeme otišli iz države i kad se vrate samo se krene dalje, nekada to nije bilo tako. Isto tako, nekad su novinari i mediji imali možda i najveću snagu i utjecaj na javnost, dok je to danas ipak malo drugačije – priča Petar.

U dugogodišnjoj karijeri neizbježno je da je bilo uspona i padova, lošijih i boljih dana. Na kritike gleda kao na vrijedne savjete da ispravi pogreške što mu daje vjetar u leđa, ali kaže i da je tek s vremenom naučio na njih ne reagirati kao na nešto zbog čega se treba osjećati loše. Naučio je, priznaje, i kontrolirati svoj temperament. 


Dan završava u teretani

– Svatko od nas, posebno mi koji smo javno eksponirani, u neku je ruku tašt. Netko tu taštinu zna kontrolirati, netko ne. Da sam prije znao kako je obuzdati, neke stvari sigurno bi bile drugačije. No kako se ono kaže, na vlastitim pogreškama najbolje se uči, a događaju se i najboljima. – priča Vlahov kroz smijeh i osvrće se na to da je prijašnjih godina često bio tema žutih novina jer je dopuštao zadiranje u privatnost. 
Već dugi niz godina Petar radni dan završava odlaskom u teretanu. Kako kaže, vježbanjem se rješava nagomilanog stresa i kući odlazi izbalansiran.

– Tjelovježba je moj najbolji ispušni ventil. Treniram uz nadzor Ivana Juga, kondicijskog trenera profesionalnih sportaša, koji doslovno sve zna izvući iz mene – kaže.

A na pitanje znači li to da bi u nekom sportu mogao biti profesionalac, odgovara:


– Teško, iako mislim da bih mogao u triatlonu. Doduše ne trčim više kao nekada, ali puno plivam i veslam. Vjerujem da bih uz malo intenzivnije pripreme bio spreman za akciju. Nogomet sam prije igrao i bavio sam se boksom, no obzirom na česte ozljede koje su prisutne kod tih sportova, morao sam prikočiti, posebno kada sam ispred ekrana.

Veliki je štovatelj nogometa i, mada je rođeni Šibenčanin, navija za Dinamo. 
– Možda po tome nisam tipičan Dalmatinac, ali jesam po emotivnosti i temperamentu. Znaju me ponijeti osjećaji dok gledam utakmicu, a priznajem da sam kod tekme protiv Islanda kada je Mandžukić dao gol i time izborio SP, zaplakao – otvoreno će Petar koji će većinu svog godišnjeg odmora provesti na Jadranu, a baza će mu biti kod obitelji u Šibeniku. Što se pak privatnog života tiče, Petar je već neko vrijeme u sretnoj vezi, a brak i prinova u obitelji, kaže, samo su pitanje vremena.

 

Komentara 5

Avatar gladnijura
gladnijura
14:15 09.08.2014.

Bar netko da prizna.

LO
lopti28
18:49 09.08.2014.

Taština je ono najgore u čovjeku.

DO
dosaosam
10:37 10.08.2014.

koji je ovo ,jadno je kad ugledni portal piše o nevažnim likovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije